A Szövetség szerint ebben a formában már nincs értelme a kormánykoalíciónak

A Szövetség szerint ebben a formában már nincs értelme a kormánykoalíciónak

Egy új koalíciós szerződés nem old meg semmit – reagált Sólymos László, a Szövetség-Aliancia Országos Tanácsának elnöke arra, hogy az SaS felmondta a koalíciós szerződést. Forró Krisztián pártelnök két újabb elvesztegetett hónapról beszél.

„Miniszteri nyilatkozatok, a koalíciós partnerek állásfoglalásai, kommentárok, javaslatok, jóslatok, kiegészülve a kormányfőből kicsikart szigorral – mindezek együtt sem oldják meg azt a patthelyzetet, amibe ez a négyes koalíció belemanőverezte magát. Teljesen mindegy, hogy ki kit szólít fel mire, és ki mit mond. Két év után már a vak is látja, hogy ez nem működik” – jelentette ki Sólymos. Arra is emlékeztetett, hogy a két legerősebb kormánypárt vezetője áll szemben egymással, ezért lényegtelen, hogy a csatájukat miniszterként, frakcióvezetőként vagy egyszerű „pártkatonaként”, parlamenti képviselőként folytatják-e. A parlamenti választásig semmi sem változna, ezért jó esetben csak augusztus végéig folytatóid ez az agónia.

Hírdetés

Forró Krisztián szerint csupán további két elvesztegetett hónapról van szó a két éve tartó civakodás és terméketlen viták után, mégpedig olyan időszakban, amikor az ország fele már sztrájkkészültségben van. Rigó szerint nincs idő kivárni a kormánypárti alkalmatlankodás végét. „Sulík kihúzta magát, de amíg ezt nem teszi meg a kormányfő is, addig semmi sem segít. Ha az SaS nem akarja a gödör alján végezni, nem halogathatja a kormányból való távozását” – jelentette ki Rigó.

Az SaS felmondja a koalíciós szerződést. Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnöktől olyan új megállapodás kidolgozását várja, amely tükrözi a jelenlegi politikai realitásokat, és amelyből az következik, hogy Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter nem lesz a kormány tagja. Ha erre augusztus végéig nem kerül sor, az SaS miniszterei lemondanak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »