A Szövetség szerint a kormányprogram egy újabb elszalasztott lehetőség

A Szövetség szerint a kormányprogram egy újabb elszalasztott lehetőség

Eduard Heger kormányának megvolt a lehetősége, hogy kijavítsa a kormányprogram hibáit. Ehelyett Igor Matovič kormányának kozmetikázott programja került az asztalra.

A Szövetség pártjainak (MKP, Híd, Összefogás) képviselői felajánlottak Eduard Heger miniszterelnöknek

Természetesen olyan témák sem kerülték el a figyelmünket, amelyek a társadalom egészét érintik. Az elérhetőbb egészségügyi ellátás, akadémiai szabadság, környezetvédelem és a régiók infrastruktúrájának fejlesztése.

„A kormánypártok mai sajtótájékoztatója bizonyítja, hogy a személyes ellentéteket nem sikerült véglegesen lezárni a koalícióban. Egy befagyasztott konfliktus tanúi lehetünk, amely bármelyik pillanatban átfordulhat egy nyílt háborúvá a koalíción belül. Így lehetetlen lesz reformokat végrehajtani” – fejtette ki Sólymos László, a Híd elnöke.

„A legfontosabb, hogy Szlovákia minden polgára egyenrangúnak érezze magát az országban, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségű, vagy melyik régióban él. A Szövetség elküldött egy 15 pontból álló listát, ami ezt tűzte ki célul.

Hírdetés

– tette hozzá Forró Krisztián, az MKP elnöke.

„A kormányprogram előterjesztése lehetőséget adott a koalíciónak, hogy reagáljon a koronavírus-járvány által előidézett helyzetre. Ezt a lehetőséget a kormány elszalasztotta.

– tette hozzá Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke.

A kormány kijavíthatta volna azt a programot, amellyel meghatározza saját politikáját a következő három évre. A régi-új kabinet nem fordít nagyobb hangsúlyt a kevésbé fejlett régiók felzárkóztatására. Minden jel arra utal, hogy a közúthálózat fejlesztésére sem, pedig ez lenne a régiók gazdaságának mozgatórugója.

(sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »