A Szövetség felajánlotta segítségét Horeckýnak a nemzetiségi oktatás terén

A Szövetség felajánlotta segítségét Horeckýnak a nemzetiségi oktatás terén

A Szövetség felajánlotta segítségét Ján Horecký oktatási miniszternek a nemzetiségi oktatás terén, mert ez a terület különleges figyelmet érdemel, ám az előző miniszter, Branislav Gröhling nem reflektált erre – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Forró Krisztián, a Szövetség elnöke.

A Szövetség azt is Gröhling szemére veti, hogy nem működött együtt a minisztérium nemzetiségi tanácsadó testületével. A párt változást szeretne ezen a téren, azért találkozót kért az új minisztertől.

Hozzátette, a párt reméli, hogy az új miniszter stratégiai gondolkodást is visz a minisztériumba, és a káoszt az átgondolt tervezés és az intézményekkel, a pedagógusokkal folytatott korrekt kommunikáció váltja fel.

Hírdetés

„A legnépesebb nemzetiségi közösség vagyunk Szlovákiában, közel 300 oktatási intézményünk van, és fontos számunkra, hogy milyen körülmények között tudnak működni” – hangsúlyozta Forró.

Kiss Beáta figyelmeztetett, hogy bár a közoktatási törvényben megjelent a nemzetiségi oktatás fogalma, ám nincs közelebbről definiálva, emellett az iskolákban sokszor hiányoznak az oktatási segédanyagok.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »