A szöuli bíboros Fatimában: A Szűzanyára bízzuk észak-koreai testvéreinket

A szöuli bíboros Fatimában: A Szűzanyára bízzuk észak-koreai testvéreinket

Andrew Yeom Soo-jung bíboros, a szöuli főegyházmegye érseke António Augusto dos Santos Marto, Leiria-Fatima püspökének meghívására érkezett a portugáliai Mária-kegyhelyre október 12-én.

„Soha nem jártam Észak-Koreában, noha én vagyok a phenjani egyházmegye apostoli adminisztrátora. Amikor a Szűzanya megjelent Fatimában, azt kérte, hogy imádkozzunk azokért, akik nem hisznek Istenben. A Szűzanya kérése azt is jelenti, hogy imádkozzunk az egész koreai félsziget békéjéért” – mondta Andrew Yeom Soo-jung szöuli bíboros, érsek a fatimai Mária-kegyhely bazilikájának templomszentelési ünnepén, október 13-án.

Yeom bíboros a szöuli főegyházmegye nyolcvanfős zarándokcsoportjának élén érkezett Fatimába. A dél-koreai hívek mindannyian részt vettek az ünnepi szentmisén, a hagyományos körmeneten, majd megáldatták a kegyhelyen vásárolt gyertyákat és rózsaüzéreket.

A Fides katolikus missziós hírügynökség tájékoztatása szerint Andrew Yeom Soo-jung bíboros a szentmise homíliájában kifejezte: örömmel nyugtázza, hogy a 2022-es ifjúsági világtalálkozót Portugáliában tartják; reméli, hogy sok fiatal tud majd részt venni az eseményen, mint a béke apostola. A szöuli érsek kiemelte továbbá: fontosnak tartja, hogy Isten népe a hitben és az imádságban eggyé váljon a világ békéjéért.

Hírdetés

A fatimai szentmisével egy időben a szöuli Mjeongdong székesegyházban összegyűlt dél-koreai hívek együtt imádkozták a rózsafüzért a világ békéjéért, az „imádság közösségében” kezdeményezés keretében – melyhez többek között Bosznia-Hercegovinában, Banja Luka városában is csatlakoztak imádkozók.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Fides.org; Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »