A Szombathelyi Egyházmegye közérdekű információi Brenner János boldoggá avatása kapcsán

Az alábbiakban közöljük Brenner János 2018. május 1-i boldoggá avatásának hivatalos programját, egyúttal mellékeljük a szertartás letölthető ima- és programfüzetét.

Aki nem regisztrált az eseményre, az alábbi linken töltheti le a boldoggá avatás ima- és programfüzetét PDF-formátumban. További információk a https://brennerjanos.hu/ honlapon olvashatók.A boldoggá avatás helyszíne a szombathelyi Emlékmű-domb lesz. A fő programokat a domb alján felállított nagyszínpadon tartják; a domb tetején felállított sátorban gyermekprogramok lesznek.

Programok a nagyszínpadon

9 óra – lelki ráhangolódás: rózsafüzér imádság és elmélkedés a domonkos nővérek vezetésével; részletek Brenner Jánosról lelki naplójából és tanúk visszaemlékezéseiből a Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai vezetésével
11 óra – boldoggáavatási szentmise; főcelebráns Angelo Amato bíboros, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa; szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek
14 óra – Iváncsits Tamás A jó pásztor című zenés drámájának színpadi bemutatója
15 óra – tanúságtétel: beszélgetés tanúkkal, Brenner János ismerőivel
16 óra – litánia; Székely János megyéspüspök szentbeszéde

Programok Szentgotthárdon

18 óra – gyalogos zarándoklat Rábakethelytől a zsidai Jó Pásztor-kápolnáig
19 óra – imádság a Jó Pásztor-kápolnánál
20 óra – megemlékezés és hálaadás a vértanúság helyén

* * *

Hírdetés

A boldoggá avatási ünnepség miatt április 26-án 20 óra és május 1-jén 20 óra között lezárják az Emlékmű alsó és felső parkolóját.

A zavartalan lebonyolítás érdekében a rendőrség és a mentők is jelen lesznek az eseményen. A rendőrség közleményt adott ki a boldoggá avatás helyszínének közelében várható forgalomkorlátozásokról, útlezárásokról. A forgalomkorlátozások és útlezárások miatt több helyi járatos autóbusz menetrendje is módosul – erről később adnak tájékoztatást.

* * *

A szervezők arra kérik a zarándokokat, hogy vigyék magukkal a regisztráció után megkapott liturgikus füzetet, melyben megtalálják a szentmise részletes leírását (a szertartást részben latin nyelven mutatják be az atyák). A füzet ITT is letölthető. Nem lesznek külön szektorok, foglalt helyek a zarándokok számára. A szervezők kérik, hogy a résztvevők vigyenek magukkal széket, sapkát, esőkabátot és elegendő élelmet. Ivóvízvételi lehetőségekről a rendezők gondoskodnak.

Több mint száz, megkülönböztető mellényt viselő önkéntes, cserkész és karitászmunkatárs teljesít majd szolgálatot: ők nyújtanak segítséget a zarándokoknak.

Brenner János földi maradványait a Szent Kvirin-templomból a szombathelyi székesegyházba szállították, ahol a Szent Kvirin-oltáron helyezték el. A nap folyamán a zarándokok leróhatják tiszteletüket és imádkozhatnak a boldog ereklyéjénél. A könnyebb haladás érdekében a székesegyházba való belépés a főbejáraton történik, a kilépés az oldalbejáraton.

A mozgáskorlátozottak, idősek – nem lévén külön szektor az Emlékműnél – a székesegyházban, kivetítőn követhetik nyomon az eseményeket. A főbejárat felől akadálymentes bejutást biztosítanak a templomba.

A www.brennerjanos.hu oldal Hasznos információk rovatában folyamatosan tájékoztatnak az aktualitásokról.

http://www.pazmaneum.com/3035-2/


Forrás:pazmaneum.com
Tovább a cikkre »