A szocialista párt megszűnésében gondolkodnak a párt volt prominensei

A szocialista párt megszűnésében gondolkodnak a párt volt prominensei

Két hónappal a választások előtt már a párt hosszú távú stratégiáján gondolkodnak az MSZP-ben, mert egyre többen vélik úgy, hogy a párt holtpontra jutott – írta a Magyar Idők elnökségi forrásokra hivatkozva.

Olyan prominens volt szocialista képviselők, mint Puch László vagy Lendvai Ildikó is azt a forgatókönyvet javasolják, hogy a választás után szűnjön meg az MSZP, és új névvel, a Párbeszéddel közösen folytassa tovább a parlamenti munkát.

Egyre többen azt az álláspontot képviselik, hogy a párt a jelenlegi formájában holtpontra jutott, radikális változtatás nélkül képtelen önmaga és a baloldali választók felé jövőképet felmutatni.

Az új formációban a szocialisták fiatalabb generációja, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és Harangozó Tamás kapna főszerepet  – írta a konzervatív lap.

Hírdetés

A párt megszűnéséről Molnár Gyula elnök még 2016-ban beszélt, a napokban pedig lemondását helyezte kilátásba, ha nem nyer az MSZP–Párbeszéd-szövetség. A kérdés júniusban, az elnökség mandátumának lejáratakor eldőlhet.

A szocialista párton belül válságot jelzi, hogy Velez Árpád és Bárándy Gergely után a párt gyöngyösi alapítója jelentette be, hogy visszalép a jelöltségtől az április választás előtt. Sajtóbeszámolók szerint Hiesz György azután döntött így, hogy a pártvezetés a város egy másik szülöttét, az egykori SZDSZ-es politikust, a Magyar Liberális Párt elnökét, Fodor Gábort akarják indítani a körzetben.

A teljes cikket ITT olvashatják.

forrás: Magyar Idők /hirado.hu

The post A szocialista párt megszűnésében gondolkodnak a párt volt prominensei appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »