A szlovákok elleni győzelem volt Csoknyai születésnapi ajándéka

A szlovákok elleni győzelem volt Csoknyai születésnapi ajándéka

A magyar férfi-kézilabdaválogatott magabiztos játékkal győzte le Szlovákiát Érden a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatának első mérkőzésén. Lékaiék a meccset végig irányítva 30:22-re lépték le a szlovák válogatottat.

Az első félidőben 11:7-es állásnál a két hórihorgas szegedi, Bodó és Bánhidi játszott össze. Az előbbi passzolt az utóbbinak, akinek ugyan két szlovák védő is lógott a nyakán, ennek ellenére ő valahonnan a felhők fölül lehúzta a labdát, és a kapuba lőtt. A második játékrészben pedig, a félidőben Mikler Rolandot váltó Székely Márton kapus húzott le a hatoson kívül egy szlovák indítást, szintén valahonnan nagyon magasról, majd a passzából Bóka Bendegúz lőtt gólt. Ebből a két momentumból is látszott, hogy a magyar válogatott szó szerint és a szó átvitt értelmében is Rábekék fölé nőtt mind védekezésben, mind támadásban. Ezt Csoknyai István is megerősítette: „Kiválóan játszottak a fiúk, mind támadásban, mind védekezésben és kapusaink is extrát nyújtottak. A védekezésünk nagyon stabilan állt a lábán, egy picit a kontrajátékunk akadozott, nem mertünk olyan bátran futni. Támadásban viszont Lékai Máté vezérletével szép, néhol kifejezetten szellemes játékkal 30 gólt tudtunk szerezni. A játékosok jó motivációval, maximálisan álltak hozzá ehhez a mérkőzéshez, aminek a győzelem lett a gyümölcse.”

A 23 éves, királyhelmeci születésű Kancel Ottó ezen a mérkőzésen debütált a szlovák felnőtt válogatottban. „Nagyon különleges volt pont Magyarország ellen debütálni, ráadásul az ellenfél kispadján a klubcsapatom, a Balatonfüred edzője, Csoknyai István ült. Sajnos nem tudtuk azt nyújtani, amit elterveztünk, rosszul kezdtük a mérkőzést, négy góllal is elmentek a magyarok. Igaz, utána sikerült rendezni a védekezésünket, fel is jöttünk egy gólra. Ezután viszont felelőtlenül ellőttük a labdáinkat, Mikler szenzációs védései után pedig könnyen lerohantak minket a magyar támadók” – értékelte lapunknak a fiatal játékos. 
 

Hírdetés

Annak ellenére, hogy végig megnyugtató előny tudatában játszott a magyar válogatott, Mikler Roland hangsúlyozta, hogy még véletlenül sem volt könnyű mérkőzés. „Tudtuk, hogy a szlovákok úgy érkeztek Érdre, hogy nincs semmi veszítenivalójuk, így felszabadultan fognak majd játszani. Nagyon jól kellett játszanunk, hogy győzni tudjunk, hisz a szlovák válogatott is az utolsó pillanatig küzdött” – mondta a Veszprém kapusa. Arra a kérdésre, hogy mivel elégedettebb, a 30 lőtt vagy a 22 kapott góllal, nevetve annyit válaszolt, hogy mindkettővel. 

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató érdekessége az volt, hogy szlovák szó nélkül zajlott. Magyar részről Csoknyai István és Lékai Máté értékelt. A szlovák keretből pedig Kancel Ottó, aki magyarul és Heine Ernst Jensen, aki angolul beszélt. Jensen elmondta, mindent megpróbáltak, de ez csak egy nyolcgólos vereségre volt elég. Védekezésben sem teljesítettek jól, hiszen a kapusaik csak háromszor védtek, és támadásban sem, mert csak két átlövésgólt lőttek. 
A sajtótájékoztató kedélyesen zajlott, a résztvevők gratuláltak a meccs napján 54. születésnapját ünneplő Csoknyai Istvánnak. Amikor az egyik újságíró megemlítette az edzőnek, hogy szép születésnapi ajándék a győzelem, Lékai fontoskodva, fülig érő vigyorral közbeszúrta, hogy nagyon szívesen. 
 

Szombaton mindkét csapat lejátssza az idei utolsó selejtezőmeccsét. A szlovákok az oroszokat fogadják Eperjesen. Kancel elmondta, hogy az Oroszország elleni meccs is ugyanilyen nehéz lesz, mint a magyarok elleni, egyedül a hazai pálya jelenthet előnyt számukra. Kiemelte, hogy mindenképpen nyerni akarnak, mert ez kulcsfontosságú lesz a továbbjutás szempontjából.
Mikler azt mondta, hogy kicsit sötétbe tapogatóznak, ami az olaszokat illeti. A keddi, oroszok elleni meccsüket fogják kielemezni a padovai mérkőzés előtt. 
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »