A Szlovákiai Városok Uniója az államfőhöz fordul segítségért

A Szlovákiai Városok Uniója az államfőhöz fordul segítségért

A Szlovákiai Városok Uniója (ÚMS) az elkövetkezendő napokban Zuzana Čaputová köztársasági elnökhöz fordul, a vele tervezett találkozón megkérve őt, hogy álljon az önkormányzatok ügye mellé és segítsen megvédeni a településeket az állam megsemmisítő hatású lépéseitől.

A Szlovákiai Városok Uniójának szóvivője, Daniela Piršelová a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy erre az elhatározásra a tagvárosok képviselői csütörtöki online elnöki ülésükön jutottak.

Hírdetés

Állításuk szerint az ÚMS már minden törvényes lehetőségével élt annak érdekében, hogy együttműködésre szólítsa fel a kormányt és közösen találjanak olyan megoldást a válsághelyzet megoldására, mely segíti az embereket és figyelembe veszi a városok és falvak működésének követelményeit.

„Igyekszünk a lakosság iránti felelősségtudattal megoldani az egymást követő komoly válsághelyzeteket, de közben harcolni az állammal is, mely meg akarja semmisíteni az önkormányzatokat, már meghaladja az erőnket. Nem tudom, hogyan birkózunk meg ezzel“ – mondta.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »