A szlovákiai turisták nyáron vonattal utazhatnak Splitbe, s a gépkocsijukat is magukkal vihetik

A szlovákiai turisták nyáron vonattal utazhatnak Splitbe, s a gépkocsijukat is magukkal vihetik

Az idei nyári szezon idején az utazóközönség közvetlen vonatjárattal utazhat Pozsonyból a horvátországi Splitbe, méghozzá oly módon, hogy a vasúttársaság biztosítja a gépkocsijuk vagy a motorkerékpárjuk szállítását is. Az újdonságnak számító szolgáltatást a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) vezeti be az Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) céggel együttműködve.

A gépjárművek szállítását is biztosító rendszeres vonatjáratok júniustól közlekednek. Pozsonyból a horvátországi üdülőhelyre június 18-tól szeptember 10-ig minden kedden és pénteken 15.51 órakor, Spltiből Pozsonyba pedig június 19-től szeptember 11-ig szerdai és szombati napokon 16.48 órakor indul vonat.

Hírdetés

„Bár a világ még mindig a koronavírus általi fenyegetettségben él, mely vasúttársaságunkat is sújtja, nem akarunk tétlenül várni a jobb időkre, hiszen tervezni bizonytalan helyzetben is kell. Bízom benne, hogy az oltásoknak és a víruskutatás eredményeinek köszönhetően a helyzet javul és az idei nyári szezon már kedvez a külföldi üdüléseknek. A szlovákiai turisták szívesen keresik fel Horvátországot, ebben szeretnénk a segítségükre lenni, hogy kényelmesen eljuthassanak kedvelt üdülőhelyükre, úgy, hogy ott a saját közlekedési eszközeiket használhassák“ – nyilatkozta a vasúttársaság vezérigazgatója és elnökségének elnöke, Filip Hlubocký.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »