A szlovákiai nézőknek elegük van a celebekből? Nagyon gyengén rajtolt a magyar szereplőt is felvonultató Survivor

A szlovákiai nézőknek elegük van a celebekből? Nagyon gyengén rajtolt a magyar szereplőt is felvonultató Survivor

A szlovákiai tévénéző közönség figyelméért egyre nagyobb harc folyik, s ahogy az év elején kiderült, egy nagyszabású show még nem feltétlenül jelent sikert.

A Markíza által felelevenített, a magyar közönség által is ismert Survivor körüli reklám már tavaly óriási volt, de a program kezdése nem volt túl sikeres. Először a koronavírus jelenléte miatt a műsor indulását kellett csúsztatni, majd a héten a premier nézettségi adatai sem voltak túl kecsegtetőek.

Pedig a kevésbé ismert szereplőket ismert cseh és szlovákiai sztárok egészítették ki, többek közt a felvidéki MMA-harcos Boráros Gábor, de a formátum induláskor nem tudott elegendő közönséget a tévék elé vonzani.

Hírdetés

Tegyük hozzá, a magyar képernyőkön sikeresebb volt a produkció, Szlovákiában a jelenlegi cseh közreműködéssel már harmadszor látunk hasonló műsort. Másfél évtizede a JOJ próbálkozott egy ilyen formátummal, 2016-ban pedig a Markíza már a mostani licences műsort hozta be, de a szlovák fordításban Szigetnek nevezve.

Mindkettő bukás volt, hat évvel ezelőtt a főműsoridőben csupán három adásig futott a műsor. Ennek ellenére a cseh anyacéggel rendelkező csatorna újra megpróbálkozott a műsorral, bízva a korábban már többször bevált cseh-szlovák együttműködésben, de a héten az első adás a JOJ közkedvelt sorozatának, a Kórháznak (Nemocnica) esett áldozatul.

Kanócz Zsuzsáék kórházi szériája egy rövid szünet után tért vissza, s megtartotta jelentős közönségét, összesen 588 néző követette figyelemmel a JOJ sorozatát, míg a Markíza műsorát csak 230 ezren.

A javítási lehetőség sem sikerült, mert a keddi premier még legalább 17,6 százalékos közönségarányt hozott a kereskedelmileg vonzó korcsoportban, addig a pénteki adás már csak 13,5 százalékot, tehát további csökkenés volt megfigyelhető. Kérdés, hogy miként dönt majd ennek kapcsán a piacvezető Markíza, miközben a teljesség kedvéért jegyezzük meg, Csehországban ugyanezen korcsoportban a Nova 30 és 25 százalékos nézettséget produkált a műsorral, de úgy tűnik, a szlovák nézők igényesebbek vagy a cseh konkurencia gyengébb.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »