A Szlovák Vasúttársaság a közelgő ünnepek miatt megerősítő járatokat indít

A Szlovák Vasúttársaság a közelgő ünnepek miatt megerősítő járatokat indít

A mindenszentek és az őszi szünet alkalmából várhatóan megnövekedő utasforgalom miatt a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) idén is megerősítő szerelvényeket indít, mégpedig két regionális gyorsvonatot és 24 gyorsvonatot – tájékoztatott Tomáš Kováč, a ZSSK szóvivője. Egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén óraátállításra kerül sor, amely a szlovákiai vonalakon három ZSSK-szerelvény közlekedését érinti.

A megerősítő vonatok pénteken (október 28-án), valamint vasárnaptól keddig (október 30-től november 1-ig) fognak közlekedni. Ezeket a járatokat az érvényes utazási menetrendben is feltüntetik. Ezzel egyidejűleg az egyes vonatok műszaki adottságai szerint megerősítik az IC, Ex, R, RR és Os kategóriájú vonatokat is, amelyeknél nagyobb utazási érdeklődést feltételeznek.

– jelentette ki Kováč.

A ZSSK arra is figyelmeztetett, hogy a következő hétvégén a nyári időszámításról áttérünk a közép-európai időre. Október 29-ről, szombatról október 30-ra, vasárnapra virradó éjszaka hajnali háromról egy órával visszaállítják az órákat, vagyis két órára.

Hírdetés

A szlovákiai vonalakon a ZSSK három éjszakai távolsági vonatjának közlekedését érinti az óraátállítás, amelyek a kiválasztott pályaudvarokon maradnak, útjukat pedig egyórás várakozás után folytatják tovább immáron a közép-európai idő szerint.

Az egyik érintett szerelvény a Homonnából (Humenné) 21.51-kor induló gyorsvonat, amely várhatóan 5:49-kor érkezik Pozsonyba. Ez a vonat a nyári időszámítás szerint 2:05-kor érkezik Rózsahegyre (Ružomberok), és közép-európai idő szerint 2:06-kor indul tovább. Az óraátállítás érinti az ellenkező irányú gyorsvonatot is, amely 22.57-kor indul Pozsonyból és 6.33-kor érkezik Homonnára. A gyorsvonat a nyári időszámítás szerint 2:07-kor érkezik Kralovánba (Kraľovany), és közép-európai idő szerint 2:08-kor indul tovább.

Az óraátállítás érinti a Homonnából 19:30-kor induló, Prágába 7:55-kor érkező EuroNight (EN) államközi vonatot is. Ez a vonat a nyári időszámítás szerint 2:06-kor érkezik Csacára, közép-európai idő szerint pedig 2:08-kor indul tovább.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »