A szlovák sajtó kapcsolatot talált a Most-Híd és a Smer oligarchái között

A szlovák sajtó kapcsolatot talált a Most-Híd és a Smer oligarchái között

Alig egy napja került nyilvánosságra a Kočner-féle Threema üzenetek egy újabb csomagja, amelyben ismét felmerült Bugár Béla neve. Kočner azt írta Bödörnek:

„Mondd meg Bélának, hogy két éven belül rendeznünk kell a számlát két f…sszal és meg kell oldanunk több nagy pert a sajtó ellen. És, természetesen, ha Bélának szüksége van bármire (mondjuk benyomni valaki fiát a bíróságra, vagy bármi másra), rendelkezésére állunk. Mert GG nem tudja majd elintézni”Hirdetés(X)

Bugár Béla a sajtóban közölt üzenetváltásokkal kapcsolatban tagadta, hogy valaha is bármit intézett volna Bödörrel. Az Aktuality.sk szerdai oknyomozó írásának azonban sikerült személyi kapcsolatot találnia a nyitrai oligarcha Miroslav Bödör fia, Norbert,  és Czucz István egyik közeli embere között.

Micsoda véletlenek

A Solum nevű cég, amely mögött a Bödörékhez köthető Peter Brath áll, több mint egymillió négyzetméternyi termőterületet birtokol Léva kataszterében. Az egyik tulajdonlevélen pedig a Georeal és a Trajekt Plus nevű cégekkel szerepel közösen az említett telkek közös tulajdonosaként.

Az első cég a Most-Hídhoz köthető Hideghéty Ferenc érdekeltségébe tartozik, aki korábban a Radičová-kormány idején a vegyespárt javaslatára került a Szlovák Földalap élére. A másik említett cég pedig Czucz István érdekeltségébe tartozik, aki közvetve többszázezer euróval támogatta Bugár Béla pártját.

A kör bezárul

Hírdetés

A Bödörékhez közel álló Brathról érdemes tudni, hogy komoly területeket vásárol fel a Nyitra környéki autópályákhoz építendő pihenőhelyek tervezett telkei közül. Az eredetileg 10 eurós négyzetméterenkénti áron felvásárolt telkeket az államnak 48 euróért kínálta, ám a sajtóban megjelent oknyomozások miatt végül az üzlet elmaradt, a vételi ár a harmadára esett. Hogy miért csak a sajtó szemfülességén múlott?

Az most-hidas Érsek Árpád vezette közlekedési minisztérium alá tartozó Nemzeti Autópálya Ügynökség pihenőhelyekért felelős megbízottja az a Ján Ďurišinm akinek felesége, Eva közös cégben (ROMIL) szerepel Róbert Ďuricával, akinek voltak közös bizniszei Norbert Bödörrel – és ezekről épp Ján Kuciak írt még 2017 árpilisában.

A kör így bezárult. A szövevényes, sokszereplős kapcsolati hálót az Aktuality.sk alábbi infogramja segítségével lehet legkönnyebben átlátni.

Ki áll Bugár pártja mögött? A Most-Híd szürke eminenciásáról jelent meg oknyomozó-riport

Feltűnő közös nevező: Kapcsolatot találtak a Most-Híd mögött álló pénzemberek és a Smer oligarchái között

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »