A Szlovák Posta befejezi a szombati sajtó kézbesítését

A Szlovák Posta befejezi a szombati sajtó kézbesítését

Nyitókép: SITA/AP

Rendkívül költséges a Szlovák Posta számára a szombati sajtó kézbesítése, és mivel a kiadók nem hagyták jóvá az alternatív javaslataikat, ezért a szombati sajtótermékek kézbesítésének megszüntetése mellett döntöttek – tájékoztatott Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivője.

A szóvivő elmondása szerint a szombati sajtó kézbesítése nem tartozik a Szlovák Posta egyetemes szolgáltatásai közé, amelyet más termékek esetében hétfőtől péntekig biztosít.

Szlovákia-szerte a legkisebb falvaktól egészen a nagyvárosokig mintegy 30 ezer olyan polgár van, aki előfizetéssel rendelkezik valamelyik szombati sajtótermékre.

Hírdetés

Dorčáková szerint a költségmodell alapos elemzése után a Szlovák Posta már tavaly év végén jelezte a szombati sajtótermékeket megjelentető kiadóknak, hogy a sajtótermékek szombati kézbesítése rendkívül költséges, ezért erre a szolgáltatásra 2022-ben közös megoldást kell keresniük.

A Szlovák Posta elmondása szerint több alternatívát is kínáltak a kiadóknak, viszont az összes ajánlat a szombati sajtó kézbesítésének áremelkedésével számolt.

  „Annak ellenére, hogy a kiadók megértették a helyzetet, a Szlovák Posta egyik ajánlatát sem fogadták el. Ennek következtében a Szlovák Posta kénytelen volt meghozni a végső döntését, melynek értelmében megszünteti a szombati sajtó kézbesítését“

– zárta le a szóvivő.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »