A szlovák államfő délután elfogadja Igor Matovič miniszterelnök lemondását

A szlovák államfő délután elfogadja Igor Matovič miniszterelnök lemondását

Zuzana Čaputová köztársasági elnök kedden, március 30-án 16 órakor fogadja Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök lemondását – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martin Strižinec, az államfő szóvivője. Az új kormány megalakításával Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök-helyettest, pénzügyminisztert bízza meg.

Heger hétfőn tájékoztatta az államfőt a koalíciós tárgyalások eredményéről, valamint arról is, mely képviselők hajlandók támogatni az OĽANO, az SaS, a Sme rodina és a Za ľudí négypárti koalíciója alkotta kormányt.

Hírdetés

„Már az új kormány minisztereinek névsorával megyek az államfőhöz” – tette hozzá Heger, aki ideiglenesen az egészségügyi és az oktatásügyi tárcát is vezeti. Konkrét neveket nem árult el, először a köztársasági elnöknek adja át a listát.

Igor Matovič vasárnap, március 28-án jelentette be, hogy a kormányválság megoldása érdekében helyet cserél a kormányfő és a pénzügyminiszter, és visszavonta a koalíciós partnereknek szabott korábbi feltételeit. Heger miniszterelnökké jelölését elfogadták a koalíciós partnerek.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »