A szíriai felforgatók orosz bombázásáért akart "bosszút állni" a négyéves kislányt lefejező üzbég nő

A szíriai felforgatók orosz bombázásáért akart "bosszút állni" a négyéves kislányt lefejező üzbég nő

A négyéves kislány lefejezését Moszkvában azzal indokolta a gyermek dadája, Gülcsehra Bobokulova, hogy a gyilkossággal "állt bosszút" az orosz légierő szíriai bombázásaiért – látható a kihallgatásáról készült, csütörtökön a világhálón közzétett felvételen.

A Gazeta.ru orosz hírportál közlése szerint a 38 éves üzbegisztáni nő azt sérelmezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök harci repülőgépekkel muzulmánok vérét ontja. "Miért a muzulmánok? Miért bombáznak? Miért nem mond senki semmit? Ők is csak élni akarnak" – teszi fel a kérdéseket a felvételen. A Gazeta.ru korábban arról számolt be, hogy a gyilkossággal gyanúsított Bobokulova 62 éves édesapja bocsánatot kért lánya tettéért.

A megölt és lefejezett kislány dadájaként dolgozó nő a bíróság előtt bevallotta, hogy már jó ideje tervezte a bűncselekményt, és most már azt állította, megbánta tettét. (Korábban ennek ellenkezőjét mondta, akkor még őszinte volt.) Arra a kérdésre, hogy bocsánatot akar-e kérni áldozatának szüleitől, azt mondta, hogy Allahon kívül senki mástól nem kér megbocsájtást.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön figyelmeztetett, hogy nem lenne helyénvaló a gyilkosságot azonnal a terrorizmussal összefüggésbe hozni, mert a nyomozás még folyik. Hangsúlyozta, hogy nagyon úgy tűnik, a nő pszichésen zavart személyiség, kijelentéseit ennek figyelembevételével kell kezelni. Korábban Peszkov eltanácsolt mindenkit attól, hogy nemzetiségi kérdést csináljanak a tragédiából, különösen annak fényében, hogy Moszkva egy soknemzetiségű és sokvallású nagyváros.

A nyomozás megállapította, hogy hétfőn Bobokulova megvárta, amíg négyéves áldozatának szülei és idősebb testvére elmennek otthonról, megölte a gyermeket, majd felgyújtotta a lakást. A dada később a gyermek levágott fejét az egyik kezében tartva az Oktyabrszkoje polje metróállomásnál üvöltözött, ahol a hatóságok őrizetbe vették.

Az ügyészség ugyanakkor feltételezi, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményt, voltak felbujtói a rémtettnek. Az orosz hatóságok korábban azt közölték, hogy a nő nem beszámítható, mentálisan zavart személyiség.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Nem bánta meg a kislány lefejezését az üzbég dada – "Allah utasítására" tette


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »