A színesbőrűek kedvéért már nem kell tudni írni, olvasni és számolni az érettségihez Oregon államban

A színesbőrűek kedvéért már nem kell tudni írni, olvasni és számolni az érettségihez Oregon államban

Oregon kormányzója új törvényt írt alá, amely lehetővé teszi a diákoknak, hogy érettségizzenek anélkül, hogy bizonyítanák, tudnak írni, olvasni vagy számolni.

Kate Brown kormányzó megszüntette azt az eddig meglévő, az állam által támasztott követelményt, miszerint a diákoknak bizonyítani kell az érettségihez, hogy az alapvető írási és számolási készségek birtokában vannak. A kormányzó pénteken elutasította azt, hogy kommentálja, miért is támogatja a fenti alapkövetelmények felfüggesztését – jelentette az OregonLive.

Hírdetés

Charles Boyle, a kormányzó kommunikációs helyettese szerint a kormányzó azért írta alá a törvényjavaslatot, mert „az olvasási, írási és matematikai jártassági követelmények felfüggesztése előnyös lesz Oregon fekete, latin, őslakos, ázsiai, csendes-óceáni, törzsi és színes tanulói számára.”

Hozzátette: „Ezeknek a közösségeknek a vezetői újra és újra a méltányos érettségi szabályok mellett érveltek és a kibővített tanulási lehetőségek támogatását szorgalmazták.”  A törvényhozók így a 2021-es jogalkotási ülésszakban hagyták jóvá a „tanulási lehetőségek jelentős bővítését a fekete, bennszülött és színesbőrű diákok támogatására”. A törvényhozás demokratái többségében támogatták a „hosszútávú jártassági követelmények” megszüntetését az állami érettséginél, míg a republikánusok kritizálták az új törvényt a tanulmányi színvonal csökkenése miatt.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »