A szexuális bűnelkövető kifejezés sértő lehet az erőszaktevők számára

A szexuális bűnelkövető kifejezés sértő lehet az erőszaktevők számára

Colorado állam szexuális bűnelkövetőkkel foglalkozó tanácsa új irányelveket fogadott el a szexuális erőszaktevők megnevezéséről, mivel a testület szerint a „szexuális bűnelkövető” sértő lehet a bűnözők számára – tudósított a CBS, melyet az Alapjogokért Központ szemlézett.

A tanács, melynek feladata a nemi erőszaktevők rehabilitációja és kezelése, újhullámos módszerekkel próbálkozik, így került elő az „ember az első” filozófiája. Eme liberális büntetés-végrehajtási irányzat szerint a bűnözők társadalmi reintegrációjának sikeréhez pátyolgatni kell az erőszaktevők lelkét.

„Nem helyénvaló, sőt egyenesen sértő, hogy olyan megbélyegző jelzőkkel hivatkoznak rám, melyeket olyan dolgokért kaptam, amiket fél életemmel ezelőtt követtem el” – nyilatkozott Derek Logue nemi erőszaktevő. A szexuális ragadozó szerint a pszichológiai kezelés alatt álló erőszakolókat inkább „kliensnek” kellene nevezni.

A módosítás támogatói szerint az új szemlélet alkalmazása és a bűnözők pátyolgatása csökkentheti a visszaesést.

Hírdetés

A tanács hosszú tanakodás után végül a „szexuális bűnelkövető” megnevezést

„felnőttek, akik szexuális bűnt követtek el”

-re változtatta meg.

Ezen felül több olyan büntetés-végrehajtási szerv is van, mely az áldozatok védelme és a bűnözők megbüntetése helyett az elkövetőket pátyolgatja. Állami törvényalkotók a tavalyi évben megpróbálták törölni a „erőszakos szexuális ragadozó” kifejezést a jogszabályi környezetből.

Továbbá azon szerv, mely a büntetési tételek reformjáért felel, azért lobbizik, hogy a jogalkotó

lecserélje a „vádlott, elítélt és bűnöző” kifejezéseket a sokkal barátságosabb, „igazságszolgáltatásban érintett személyre”.

Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »