A Szex és New York színésznője alulmaradt, nem lesz New York állam kormányzója

A Szex és New York színésznője alulmaradt, nem lesz New York állam kormányzója

A politikai újonc Nixon, aki korrupt vállalati demokratának nevezte Cuomót, úgy értékelte, hogy kampányával sikerült  megváltoztatnia a politikát.

Cynthia Nixon, a Szex és New York-tévésorozat színésznője nem kapott elég szavazatot, így ismét Andrew Cuomo jelenlegi kormányzó indulhat a Demokrata Párt színeiben New York állam kormányzói tisztségéért.

Nixon a kampányban baloldali kihívója volt Cuomónak.

A szavazáson Cuomo a voksok 65 százalékát kapta, míg a színésznőre 35 százalék voksolt. Cuomónak helyzeti előnye is volt és jóval több pénz állt a rendelkezésére a kampányban.

Hírdetés

Andrew Cuomo 2011 óta az állam kormányzója, címét a november 6-i választásokon kell megvédenie.

Az 52 éves Nixon a vereséget nem vette a szívére, egy Twitter-üzenetében hangsúlyozta, hogy nem kedvetlenítette el az eredmény, sőt inkább ösztönzően hat rá és arra bíztatta támogatóit, hogy folytassák progresszív kampányukat.

Thank you all for believing and fighting and leaving it all on the field.

We started something here in New York, and it doesn’t end today.

This is just the beginning. And I know that together, we will win this fight.

— Cynthia Nixon (@CynthiaNixon) September 14, 2018

A politikai újonc Nixon, aki korrupt vállalati demokratának nevezte Cuomót, úgy értékelte, hogy kampányával sikerült megváltoztatni a politikai tájat. Kijelentette, hogy továbbra is küzd majd az olcsóbb bérleti díjak és a rasszizmus ellen. „Ez csak a kezdet. Együtt nyerjük meg ezt a harcot” – üzente támogatóinak.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »