A szeretetszolgálat segítségével kapott új otthont egy súlyosan fogyatékos kislány és édesanyja

A lakást a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntesei újították fel, a költözködésben pedig a helyi református hívek segítettek.

Új otthonban kezdheti az évet a kilencéves autista Liza és édesanyja önkéntes összefogásnak köszönhetően – olvasható a Magyar Református Szeretetszolgálat Facebook-oldalán.

Az MR Közösségi Lakásalap Nkft. (MRKL) – amelyet a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hozott létre – múlt ősszel ismerte meg Mónika és Liza történetét. Mónika nehéz anyagi körülmények között, egyedül neveli kislányát, aki több súlyos egészségügyi problémával is küzd. Korábbi lakóhelyükről el kellett költözniük, így félő volt, hogy utcára kerülnek.

mrsz_szolnok_lakás_fotó_mrsz_facebook

Fotó: MRSZ / Facebook

Az MRKL talált a saját portfóliójában egy megfelelő lakást számukra Szolnokon, ahonnan pár perc sétával elérhető a Lizának szükséges gyógypedagógiai fejlesztő szolgáltatás, valamint egy speciális iskola is, ami újabb reményt és lehetőséget jelenthet a lánynak és édesanyjának – írják. Az egyetlen problémát az jelentette, hogy a lakás azonnali felújításra szorult. Ekkor léptek a színre a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntesei, akik a Waberer’s International által biztosított eszközök segítségével elvégezték a felújítást. A festést, burkolást és takarítást követően a szolnoki református testvérek segítettek Mónikának és Lizának beköltözni új otthonukba.