A Szered elleni hazai bajnokival vág neki az új idénynek a DAC

Mindössze 29 nappal az előző idény zárófordulóját követően megkezdődik a Fortuna Liga új idénye. A dunaszerdahelyi DAC hazai pályán a Szered ellen lép pályára. Bajnoki felvezetőnk következik.

Szombat este kezdetét veszi a szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) új idénye. A bajnokság nyitómérkőzésén a címvédő pozsonyi Slovan idegenben a Nyitra otthonában lép pályára, míg a DAC vasárnap hazai pályán kezdi az új idényt a Szered ellen.

A sárga-kékek komoly célokkal vágnak neki az új idénynek, Bernd Storck tanítványai lehetnek a legfőbb kihívói a pozsonyiaknak. Az új idényre a DAC próbálta egyben tartani a keretet, ami lényegében sikerült is, hiszen aki alapembernek számított Bernd Storck csapatában, nem távozott. Mindössze olyan játékosok intettek búcsút Dunaszerdahelynek, akik kevesebb játéklehetőséget kaptak.

A csallóközi együttes a nyár folyamán eddig négy játékost szerződtetett, de további posztokra is terveznek erősítéseket a dunaszerdahelyiek. Storck csapatába érkezett a német Jannik Müller, a szintén német Sidney Friede, a kongói szélső támadó Yhoan Many Andzouana és a szlovák korosztályos válogatott Sebástian Nebyla a West Ham utánpótlásából. A klub bejelentése szerint Andrija Balić pedig végleg Dunaszerdahelyre szerződött az Udinese csapatától. A horvát játékos hároméves szerződést kötött a sárga-kékekkel.

Bernd Storck együttese két felkészülési mérkőzést játszott, Európában két komolyan rangsorolt gárdával. Kalmárék elsőként nagy meglepetésre legyőzték 2-1-re a francia Marseille-t, majd pár nappal később egy súlyos hatgólos vereséget szenvedtek a szintén francia Nizza együttesétől.

Hírdetés

Az új idény első kihívása hazai pályán vár a DAC-ra. A vendég szeredieknél két korábbi DAC-játékos is visszatér a MOL Arénába, nevezetesen Iván Alex és a nyáron a szerediekhez szerződő Mészáros András.

Ami a két csapat összecsapásait illeti, a DAC három bajnoki óta nyeretlen a Szered ellen. Legutóbb hazai pályán gól nélküli döntetlent született a két csapat összecsapásán. Iván Alex jó emlékekkel térhet vissza Dunaszerdahelyre, mikor pályára lépett a DAC ellen a Szered színeiben csapata nem szenvedett vereséget.

Az új bajnoki idényben is több felvidéki tehetséget követhetünk figyelemmel. A Rózsahegy és Trencsén összecsapásán, mindkét csapatban találunk felvidéki magyar futballistát, a rózsahegyieknél Almási László, míg a vendégeknél a palásti Križan Richárd szerepel.

A tavalyi ezüstérmes Zsolna csapatában is találhatunk magyar tehetséget Bari Krisztián személyében, aki a DAC utánpótlásából került Zsolnára. A fiatal tehetség minden bizonnyal a Zsolna felnőttcsapatában is lehetőséget kap majd, hiszen a múlt héten másodosztályban már debütáltott a Zsolna színeiben.

Az élvonalban két felvidéki edző is komoly figyelmet kap majd az új idényben. Az előző szezonban az újonc Garamszentkereszt együttesét megmentette a kieséstől Radványi Miklós, aki ezúttal is megőrizné a klub élvonalbeli tagságát. A másik felvidéki mester a királyhelmeci Geri Gergely, aki visszatért a nyitrai klub kispadjára. A nyitrai együttes a címvédő Slovan elleni kezd a bajnokságban. A bodrogközi tréner hat meccs erejéig irányíthatta már a tavalyi szezonban is a Nyitrát, de aztán az új tulajdonosok nem számítottak rá.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »