A szerb rendőrség elszállította a horvát határ közelében tiltakozó, REPÜLŐGÉPPEL ÉRKEZETT ARAB KONTINENSFOGLALÓKAT

Elszállította a szerb rendőrség a horvát határ melletti Sidről azokat a migránsokat, akik hétfőn és kedden a szabad áthaladásért tüntettek a szerb-horvát határsávban – jelentette az N1 regionális hírtelevízió szerdán. A rendőrség felszámolta a migránsok sátortáborát, a mintegy 150 illegális bevándorlót pedig egy közeli befogadóközpontba szállította. Az iráni és kurd migránsok között gyerekek és nők is voltak

Vladimir Cucic szerb menekültügyi főbiztos szerint a hatóságoknak azért kellett fellépniük, mert a bevándorlók a határsávban tiltakoztak és táboroztak, ahol megfelelő dokumentumok nélkül nem tartózkodhatnának.

Cucic szerint ezek az emberek visszaéltek a vízummentességükkel, valamint Szerbia vendégszeretetével, és azt hitték, ha a határon tiltakoznak, akkor szabadon átkelhetnek az Európai Unióba. Kiemelte: az irániak turistavízummal érkeztek Szerbiába, és nem adtak át menedékjogi kérelmet.

Hozzátette: a migránsok rendbontását “anarchisták és önkéntesek” segítették.

A migránsválság kezdete óta több mint egymillióan vonultak át Szerbián, ám a határok tavalyi lezárása óta lelassult az illegális bevándorlás, kevesebben érkeznek az országba, és a határellenőrzések szigorítása miatt kevesebben is tudnak továbbjutni.

A menekültügyi főbiztosság adatai szerint a nyugat-balkáni országban már hónapok óta nem haladta meg a migránsok száma a hatezret, vagyis azt a számot, ahány embert el tudnak szállásolni a befogadóközpontokban.

Most körülbelül 4100 migráns van a központokban, míg valamivel több mint 300-an nem hajlandók elfoglalni a nekik fenntartott szállásokat, és inkább az erdőkben, illetve elhagyatott házakban húzzák meg magukat. A legtöbben a horvát és a magyar határ közelében vannak, abban reménykednek, hogy illegálisan juthatnak be az Európai Unióba.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »