A Szentlélek követésére szólított fel Ferenc pápa

A Szentlélek követésére szólított fel Ferenc pápa

A Szentlélek követésére szólított fel Ferenc pápa pünkösdvasárnap ünnepén a Szent Péter-bazilikában.

A katolikus egyházfő szentbeszédében arra emlékeztetett, nem lesznek árvák azok, akik a Szentlélekre rálelnek, mert így gyógyítható a modern ember magányossága. Pünkösd a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, a húsvét és a karácsony után. Pünkösdvasárnap világszerte szentmiséket és istentiszteleteket tartanak.

Szeretetből, irgalomból lehet adni annak is, akinek nem jár – mondta Erdő Péter bíboros, prímás az esztergomi bazilikában bemutatott pünkösdvasárnapi szentmisén. Az esztergom-budapesti érsek arra hívta fel a figyelmet, hogy Isten is így bánik az emberrel: többet ajándékoz neki, mint amennyit megérdemel.

A kijózanodás ünnepének nevezte pünkösdöt a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, ünnepi Istentiszteletében. Bogárdi Szabó István azt mondta, ilyenkor a félelem és rettegés mámorából eszmélnek fel az emberek, és meghallják a megtérésre hívó szót.

„Pünkösdnek az a titka, hogy Isten elindítja az apostolokat, szájukra adja az evangélium nagy üzenetét, lelke erejével elhív sokakat az anyaszentegyházba, hogy magához józanítsa az egész világot. Nincs ennél szebb, nincs ennél igazabb, nincs ennél csodálatosabb történet. Istent szeretni csodálatos” – fogalmazott Bogárdi Szabó István.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »