„A Szentlélek biztatására bátran az úton” – A keresztes nővérek tartományi káptalanja Ausztriában

„A Szentlélek biztatására bátran az úton” – A keresztes nővérek tartományi káptalanja  Ausztriában

Július 6. és 13. között Vöcklabruckban tartották a Szent Keresztről Nevezett Irgalmas Nővérek Kongregációja közép-európai tartományi káptalanját. A hét régióból összevont tartomány 469 szerzetesét 42 nővér képviselte; Magyarországról Gabriella, Mária és Zsuzsa nővér vett részt a tanácskozáson.

A káptalan csendes lelkinappal kezdődött; majd öt jól felépített, előkészített munkanapon a tartomány életét érintő témákkal foglalkoztak a szerzetesnővérek.

A Szentlélek indításaira figyelő, nyitott útkeresés jellemezte a beszélgetéseket, döntési folyamatokat; a közös munkát moderátor segítette. A résztvevők csoportokban hatékony megbeszéléseket folytattak a közösségi élet, az apostoli területek és a rendi karizma témájában. A kongregációt érintő kihívásokat vizsgálva gazdagító volt a régiók, az életkor és a szolgálati területek sokféleségének megtapasztalása.

Hírdetés

„Nem hagyjuk, hogy a nővérek csökkenő száma és a jövőre vonatkozó statisztikák adatai elbátortalanítsanak minket, és elvegyék tőlünk hivatásunk és küldetésünk örömét. A káptalan ideje alatt a mindannyiunk által jól ismert, kreatívan összeállított liturgiában találtuk meg azt az egységet, amelyben Isten Lelke érzékelhető volt” – írták; illetve a tartományi káptalan összegzéseként a következő iránymutatást fogalmazták meg: „A Szentlélek biztatására bátran az úton, és teljes reménnyel fellépni az emberi méltóságért!”

A tartományi káptalan egyben előkészületet jelentett a Szent Keresztről Nevezett Irgalmas Nővérek Kongregációja ingenbohli központjában 2020 nyarán tartandó általános rendi káptalanra, ahol az egész kongregáció ügyeivel foglalkoznak majd a küldöttek.

Forrás és fotó: Szent Keresztről Nevezett Irgalmas Nővérek; Szerzetesek.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »