A szenátus alkotmányossági bizottsága szerint alkotmányos jellegû konfliktus alakult ki a legfõbb ügyészség és a parlament között

A szenátus alkotmányossági bizottsága öt támogató és egy ellenszavazattal egy állásfoglalást fogadott el hétfőn, amely szerint alkotmányos jellegű konfliktus alakult ki a legfőbb ügyészség és a parlament között, a legfőbb ügyészség és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) között kötött protokollumok kapcsán.

Az állásfoglalás szövegét Ionuţ Sibinescu bizottsági tag javasolta. Sibinescu szerint az ügyben véleményt mond a házbizottság és a felsőház elnöke.

Hírdetés

George Dircă bizottsági elnök (Mentsétek meg Romániát Szövetség -USR) különvéleményt fogalmazott meg, szerinte nem létezik ilyen konfliktus.

Románia Alkotmánybíróságán október 8-án iktatták azt az óvást, amelyet a képviselőház nyújtott be arra hivatkozva, hogy jogi konfliktus keletkezett a parlament és a legfőbb ügyészség között. A képviselőház elnöke jelentette be, hogy az alkotmánybíróságtól kérte a parlament és a legfőbb ügyészség közti jogi konfliktus megállapítását a SRI és a legfőbb ügyészség közti protokollum miatt. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »