A szélsőségesség elleni egységre szólította fel a muszlim világot a török elnök

A szélsőségesség elleni egységre szólította fel a muszlim világot a török elnök

A terrorizmus elleni egységre hívta szólította fel 56 muszlim ország képviselőjét, köztük mintegy 30 állam- és kormányfőt a török elnök az Iszlám Együttműködés Szervezete (OIC) éves tanácskozásán tartott beszédében csütörtökön Isztambulban.

Recep Tayyip Erdogan arra kérte a muszlim országok vezetőit, hogy a terrorizmus elleni harcban tegyék félre nézeteltéréseiket és fogjanak össze.

Mint fogalmazott: “Az én vallásom nem szunnita és nem is síita, hanem az iszlám. Egymilliárd-hétszázmillió testvéremhez hasonlóan én csak egy muszlim vagyok. A terrorszervezetek a legtöbb kárt az iszlámnak okozzák, ezért sohasem képviselhetik a béke vallását. A terrorizmus elleni küzdelemben miért várjuk mástól a segítséget? Oldjuk meg mi magunk!” – hangsúlyozta Erdogan.

Az OIC 13. csúcsértekezlete szigorú biztonsági intézkedések közepette zajlik. A találkozó megoldást keres globális és regionális problémákra egyaránt: az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet főként Szíriában, Irakban, Líbiában és Európában végrehajtott véres terrorcselekményeire, a Boko Haram szélsőséges afrikai csoportra, valamint a szíriai és jemeni elhúzódó konfliktusokra is. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »