A szeles idő ellenére akár 32 fok is lehet

A szeles idő ellenére akár 32 fok is lehet

Csak a pesti és az amerikai tőzsde zárt pluszban. Eső és szél is várható, mégis 32 fok lesz. Ezen a napon 1960-ban megalakult az OPEC. VG-reggel.

Ázsia vegyesen áll

Péntek reggel 7 óra körül változóan álltak a főbb ázsiai indexek:

Amerika pluszban zárt

Emelkedéssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Vegyesen zártak az európai piacok

Feladták korábbi nyereségeiket és vegyesen zártak a főbb nyugat-európai tőzsdeindexek csütörtökön, ahogy a befektetők a friss jegybanki döntéseket elemezték.

Hírdetés

Jó napja volt a pesti tőzsdének

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,97 pontos, 0,14 százalékos emelkedéssel, 36 156,04 ponton zárt csütörtökön.

A BUMIX 3632,75 ponton zárt csütörtökön, ez 4,63 pontos, 0,13 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára is emelkedett péntek reggelre:

A forint árfolyama alig változott reggelre, kevéssel 7 óra előtt így alakult a bankközi devizapiacon:

Egy euróért 1,17 dollárt kértek péntek reggel.

A legelterjedtebb kriptodeviza, a bitcoin árfolyama a MarketWatch szerint 1,31 százalékkal emelkedett péntek reggelre, és kevéssel 7 előtt 6 551 dollár körül mozgott.

Pénteken egy gyenge hidegfront okozhat nyugaton, északnyugaton elszórt záporokat, zivatarokat, itt főként délutántól egyre többfelé feltámadhat az északi-északnyugati szél is. Az ország többi részén a napsütést inkább csak fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják. Hajnalban 11-18, délután nyugaton, északnyugaton 24-27, másutt 28-32 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge hidegfront közelíti meg hazánkat.

…hogy 1960-ban az olajtermelő országok az OPEC-be tömörülnek.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »