A székelyudvarhelyi Antal Lóránt lehet Verestóy Attila utódja a szenátusban

A székelyudvarhelyi Antal Lóránt lehet Verestóy Attila utódja a szenátusban

A választási törvény értelmében a kedden elhunyt Verestóy Attila RMDSZ-es szenátor helyét Románia parlamentjében a pártlistán első nem bejutó helyen szereplő jelölt veszi át. Az RMDSZ Hargita megyei szenátorjelölti listája négy nevet tartalmazott. Verestóy mellett Tánczos Barna szenátusi frakcióvezető jutott mandátumhoz a 2016 decemberi választásokon. A lista harmadik helyén Antal István-Lóránt székelyudvarhelyi politikus, a MIÉRT ifjúsági szervezet volt elnöke, míg a negyedik helyen Portik Erzsébet-Edit szerepelt.

A 36 éves Antal Lóránt 2017-ig volt a MIÉRT elnöke, korábban az RMDSZ jelöltje volt a 2014-es EP-választáson, ahol a lista nem befutónak számító ötödik helyére rangsorolták. Magánvállalkozó, 2014-es vagyonnyilatkozata szerint hét kereskedelmi társaság ügyvezetője. A Lóciként ismert politikus zenész is, több zenekarban dobolt.

<img src='images/__leo/cikkek/69534_loci.jpg' alt="Antal Lóránt
(részlet a 2014-es EP-kampány vizuális anyagából)” title=”Antal Lóránt
(részlet a 2014-es EP-kampány vizuális anyagából)” >Antal Lóránt
(részlet a 2014-es EP-kampány vizuális anyagából)

Hírdetés

A kérdésben megkerestük az RMDSZ-t is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy ezzel a kérdéssel csak a temetés után kívánnak foglalkozni. “Akkor meghozzuk a megfelelő döntéseket” – közölte a Szövetség. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »