A székelyföldi jeges sportberuházásoknak is lett miniszteri biztosa

A székelyföldi jeges sportberuházásoknak is lett miniszteri biztosa

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter november elsejétől a Kárpát-medencei külképviseletek tevékenységének összehangolásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Zsigmond Barna Pált – derül ki a keddi Magyar Közlönyből.
A korábban hat éven keresztül Magyarország csíkszeredai főkonzuljaként tevékenykedő Zsigmond Barna Pál miniszteri biztossá történő kinevezése legfeljebb egy évre szól az utasítás értelmében.

Hírdetés

Feladatai közé tartozik a Kárpát-medencei külképviseletek nemzetpolitikai tevékenységeinek összehangolása, a nemzetpolitikai irányelvek összehangolása a külügyi és külgazdsági stratégiával, közreműködés Magyarország nemzetpolitikai célkitűzéseinek érvényesítésében, továbbá közre kell működnie a külhoni magyarsággal való aktív kapcsolattartás erősítésében.

Zsigmond Barna Pál koordinálni fogja az egyes Kárpát-medencei sportberuházások megvalósulását, ellátja a székelyföldi jeges sportokat érintő infrastrukturális beruházások megvalósításának koordinációját és szakmai felügyeletét.

Az áprilisi országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP színeiben mandátumot nyert Zsigmond Barna Pál egyébként Marosvásárhelyen született, és érettségi után, 1990-ben telepedett Magyarországra. A Fidesz határon túli magyar ügyekért felelős politikusa. Amatőr jégkorongozó, az Újpest jégkorongszakosztályát irányítja, egyúttal a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »