A Székely Idõ fõszerkesztõje megzsarolt egy unitárius lelkészt; felfüggesztettet kapott

A Székely Idõ fõszerkesztõje megzsarolt egy unitárius lelkészt; felfüggesztettet kapott

Horváth Alpárt, a Sepsiszentgyörgyön megjelenő Székely Idő kéthetente megjelenő lap főszerkesztőjét a Sepsiszentgyörgyi Bíróság két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte 2019. április 25-én zsarolás bűntettének elkövetése miatt.

Horvát Alpár ellen 2017-ben tett feljelentést Kovács István sepsiszentgyörgyi unitárius lelkész, mivel a főszerkesztő megzsarolta őt, és megfenyegette, hogy amennyiben nem fizet ki számára egy bizonyos összeget, akkor az általa szerkesztett lapban leleplezi a lelkész állítólagos szekus múltját.

Hírdetés

A lelkész a vádak alaptalanságának tudatában nem volt hajlandó engedni a zsarolásnak, ezért Horváth a Székely Idő 2017. február 4–17-i lapszámában „leleplező” cikket közölt Kovács Istvánról. A cikkben többek között azzal vádolta a lelkészt, hogy 1984-ben együttműködött a Szekuritátéval és jelentett róla az egykori titkosszolgálatnak.

A főszerkesztő vádjai hamisnak bizonyultak és a bíróság a felfüggesztett börtönbüntetés mellett továbbá arra is kötelezte Horváth Alpárt, hogy az erkölcsi károk ellentételezésére 5000 eurós kártérítést fizessen ki Kovács Istvánnak. A lelkész a kártérítést felajánlotta a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközségnek jótékonysági és közösségi célokra.

A Székely Idő néven kiadott lap – amely az Európia Idő utódja -, egyébként saját magát úgy határozza meg, mint az “Eurázsiai Unióban szabadságát és önrendelkezését megteremteni kívánó erdélyi magyarság lapja”. (közlemény/hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »