A szegedi cigány bűnklán főnöke cserbenhagyta lebukott bandáját

“Vasárnap este kapott egy telefont, és elindult Csehországba. Nem szólt senkinek, ezért is foghatták el a többieket”– mondta a Délmagyar.hu-nak egy névtelenséget kérő forrás arról a szegedi cigány férfiről, akit a francia hatóságok a lányfuttató cigány csoport fejének tartanak. A lap úgy értesült, hogy a cigány klán vezére, K. Sándor szökésben van; nagy erőkkel keresik.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A szegedi újságírók arra is rákérdeztek, hogy a helyi rendőrség miért nem nyomozott a városszerte feltűnően fényűző életmódot folytató cigány bandatagok után. A válasz az volt, hogy Magyarországon nem követtek el bűncselekményeket. A cigány klán elsősorban Franciaországban futtatta a lányokat, ott le is tarolta a piacot, ezért valószínűleg bőven voltak ellenségei.

Pár nappal ezelőtt a francia rendőrség tizenkét férfit vett őrizetbe, és több száz millió forint értékben foglalt le készpénzt és vagyontárgyakat egy francia-magyar rendőrségi akció keretében, prostituáltak futtatása és egy bűnszervezet működtetése miatt. A csaknem egy éve, tavaly áprilisban létrehozott francia-magyar nyomozócsoportot, amelynek célja a bűnszervezet tagjainak elfogása volt.

A bűnszervezet létrehozásában egy szegedi cigány család és ahhoz kapcsolódó cigány emberek vettek részt. A cigány bűnszervezet tagjai Csongrád megyében beszervezett prostituáltakat futtattak Franciaország több városában, így Bordeaux-ban, Nizzában és Strasbourgban. A francia hatóságok szerint legalább negyven fiatal nőt dolgoztattak az általuk fenntartott ingatlanokban, illetve az utcán, majd a bevételük jelentős részét elvették, és Magyarországon ingatlanokba és más vagyontárgyakba fektették.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »