A Századvég szerint kevés dolgot utálnak a magyarok annyira, mint az illegális bevándorlókat

Az MTI közlése szerint a kormányközeli think-tank alapítványa kormányzati megbízásból június 20. és 30. között 2004 magyart kérdezett meg arról, hogy mégis mit gondolnak az illegális bevándorlókról, találkoztak már-e velük, és milyen benyomásokat és élményeket szereztek a velük történt találkozások során. A magyarok nagyon rossz véleménnyel vannak a bevándorlókról, személyes tapasztalataik lesújtóak, nem szeretik őket, és alig várják, hogy erről a szavazóurnáknál is beszámolhassanak.

Magyar Menedék - Tepe

Az eredmény nem okozott meglepetés: a magyarok nagyon rossz véleménnyel vannak a bevándorlókról, személyes tapasztalataik lesújtóak, nem szeretik őket, és valószínűleg alig várják, hogy erről a szavazóurnáknál is beszámolhassanak.

90 százalék ellenzi az illegális bevándorlást.
25 százalék mondta, hogy vagy ő vagy közeli rokona találkozott is illegális bevándorlóval.
Akik találkoztak velük, azoknak 75 százalékának negatív a véleménye róluk.
Minden tizedik magyarnak, akinek útjába sodort az élet egy illegális bevándorlót, baja származott a dologból, mert zaklatták vagy bántották.
71 százalék szerint nagyon rossz ötlet kvóta szerint elosztani a menedékkérőket az uniós tagállamok között.
56 százalék mondta azt, hogy hatékony megoldás lehet, ha az unió a bevándorlók anyaországának támogatásával próbálja meg feltartóztatni, de legalábbis mérsékelni az emberek áradatát.

De a kutatás leghihetőbb részlete mégis inkább az, hogy a magyarok többsége elsősorban, sőt kizárólag magyar csatornákon keresztül tájékozódik a migrációs helyzetről, és csak a megkérdezettek egyhatoda szerez információkat “nemzetközi forrásokból”.

Ez viszont elgondolkodtató. EGYHATOD RÉSZ FOGYASZTJA AZ ABSZOLÚT MIGRÁNSBATÁT AGYMOSODÁK TELJESEN MANIPULÁLT HÍREIT, ÉS MÉGIS ROSSZ VÉLEMÉNNYEL VAN A BETOLAKODÓKRÓL.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »