A szaúdi királyi család több tagját is elengedte a luxushotelből a trónörökös

A szaúdi királyi család több tagját is hazaengedték a Ritz-Cartlon hotelből – írja a BBC. A beszámoló szerint köztük van Al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz asz-Szaúd herceg, aki az uralkodóház külföldön legismertebb képviselője, egyben a világ egyik leggazdagabb embere, valamint Khalid al-Tuwaijiri, a királyi udvar egykori vezetője is.

Hírdetés

Úgy tudni, az érintettek jelentős összeget fizettek azért, hogy elhagyhassák a hotelt. A hírek szerint azoknak, akik még a hotelben vannak, február 14-éig (a szálloda újranyitásáig) kell fizetniük. Akik ezt nem teszik meg, a tárgyalásig börtönbe kerülhetnek.

Az olajmonarchia királyi családjához tartozó tizenegy herceget, négy tárcavezetőt és mintegy harminc volt minisztert a korrupcióellenes bizottság utasítására vették novemberben őrizetbe. A trónörökös vezette bizottságot az intézkedés előtt néhány órával hozták létre, uralkodói rendelettel. Megfigyelők szerint Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg a korrupcióellenes intézkedésekkel próbálja megszilárdítani hatalmát és leszámolni ellenfeleivel.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »