A szatmári jégverés legrászorultabb károsultjait segítette a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A szatmári jégverés legrászorultabb károsultjait segítette a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Építőanyaggal, építőipari szakmunkával, ajándék bútorokkal és adományokkal segíti a szatmári jégverés legszegényebb károsultjait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Június végén dió méretű, helyenként pedig tojás nagyságú jégdarabok zúdultak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tizenhárom településére. A vihar csaknem ezer épületet rongált meg. Az összetört háztetőket azonnali kárelhárításként fóliával borították be, ebben a munkában mintegy kétszáz tűzoltó vett részt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a vihart követően Rozsályban, Zajtán, Méhteleken, Uszkán, Nagyhódoson, Garbolcon, Csengerújfaluban, Gacsályon és Kishódoson is felmérték a károsult lakosság helyzetét, meglátogatták a legelesettebb családokat. A helyreállítás és az újjáépítés során a szeretetszolgálat a biztosítással nem rendelkező, más szervezet által nem támogatott rászoruló embereket támogatja. Volt, akinek azonnali segítséget nyújtott a karitatív szervezet, egy gyermekeit egyedül nevelő, kitelepített édesanya pénzbeli segélyt kapott Uszkán; Nagyhódoson pedig egy teherautónyi cserepet osztottak ki a tetőt önerőből javító családok között.

Kishódoson és Nagyhódoson ezekben a napokban kezdődik több kárt szenvedett családi ház felújítása. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyolc rászoruló családnak ad építőanyagot a tető javításához, három családnak pedig építőipari szakmunkát biztosít a felújításhoz. Egy károsult családnak bútoradományt szállít a karitatív szervezet, egy másik családnál pedig a szeptemberi iskolakezdéshez nyújt támogatást. Két további épülethez a máltai szervezet szállítja a szükséges cserepeket. Egy nagyhódosi család otthonában a vihar által megrongált elektromos vezetékek helyreállításában működnek közre, mivel az érintettek uborkatermelésből élnek, és az uborkaválogató és -csomagoló gépeket ellátó hálózatot tönkretette a vihar. Mindezen felül a Máltai Szeretetszolgálat használt tetőcserepeket szállít a településekre, a károsult családok igénye szerint.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »