A Szatmár megyei prefektus szerint gyanús a The Sun kindertojásos riportjában szereplõ nõ betegnyugdíja

Gyanúsnak találja a Szatmár megyei prefektus annak a nagykárolyi nőnek a betegnyugdíjazását, aki néhány napja a The Sun riportjában tűnt fel, és a brit bulvárlap szerint gyerekeivel együtt aprópénzért szereli össze a Kinder-tojásokban található játékokat.

A családot még aznap elérte a Digi24 televízió, ekkor a nő már azt állította, hogy az egész riport megrendezett, férje pedig annyit mondott, hogy a felesége betegnyugdíjas, és otthon próbál még egy is jövedelemhez jutni.

Radu Bud prefektus szerint alapos gyanú van arra, hogy “elrendezték” a betegnyugdíjat, mert ő úgy látta, “a nő teljesen egészségesnek tűnik”. Azt mondta, meg fogják vizsgálni, hogy valóban jogosult-e a betegnyugdíjra, és hogy “illegálisan dolgozik-e otthon”.

A szatmárnémeti helyi lapok eközben arról írnak, hogy a nagykárolyi forrásaik szerint a nő 200 angol fontért vállalta el, hogy szerepeljen a riportban.

Korábban a DIICOT és a gyermekvédelem is bejelentette, hogy nyomoznak az ügyben, és a Kinder-tojást forgalmazó Ferrero is kivizsgálást ígért.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »