A szankciók megszavazását kérte számon az ellenzék Orbán Viktoron

A szankciók megszavazását kérte számon az ellenzék Orbán Viktoron

Ezeket a mondatokat már ismerjük az elmúlt hónapokból

– reagált elsőként Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke Orbán Viktor parlamenti felszólalására.

A frakcióvezető szerint Orbán és Fidesz kettős beszédet folytat amikor itthon támadja a büntetőintézkedéseket, de közben megszavazzák a szankciókat.

A kormány számíthat a Mi Hazánk támogatására, de csak akkor, ha nem beszél mást Brüsszelben, mint itthon

– tette hozzá Toroczkai László.

Reagált Orbán Viktor adózásról szóló kijelentésére és hangsúlyozta, az áfacsökkentés jelentőségét. A milliárdosok adóját sávosítaná, mert Toroczkai szerint a mostani helyzetben kutyakötelességük támogatni az országot. Nulla támogatást kért az itteni multiknak, illetve magasabb adókat terhelnének az ilyen cégeknek.

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője az orosz gázfüggőséggel kezdte. Szólt atomenergia használatával szemben, a szélenergia előnyeiről. Termékdíj a napelemekről. Kiemelte a társasházak szigeteléseiről amit a miniszterelnök nem említett. A háborúval kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy Orbán és a kormány folyamatosan tévedtek. Az LMP-s képviselőjét többször is megzavarták a Fidesz frakcióból és Kövér László is rászólt a kormánypárti padsorokokra. 

Lukács László György, Jobbik frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy nem a nyugat áll háborúban, hanem Oroszország.

Orbán Viktornak pedig ki mondta azt Brüsszelben, hogy a szankciók miatt azonnal véget ér a háború? Mondja meg, ki verte át?!

A jobbikos felszólaló ezután kitért a szankciókra amikor kérdésként megfogalmazva jelezte, hogy ha nem a szankcióban akkor miben lehet gondolkozni?

A szankciók elmondása szerint igenis működnek az oroszoknál, exportjuk és importjuk 30 százalékot meghaladóan esett, 22 százalékos náluk az infláció.

Mindezt azzal egészítette ki Lukács László, hogy a kárpátaljai magyar kisebbség sorsát 100 évre határozhatják meg a kormány mostani döntései.

Vannak jogos sérelmeink Ukrajnával szemben, de ilyen helyzetekben okosan kell megválasztanunk, azt, hogy milyen kapcsolatban akarunk lenni a szomszédainkkal

– hangsúlyozta Lukács László.

A Jobbik frakcióvezetője kitért arra, hogy nemcsak az európai emberek dühösek, hanem a magyarok is. Szólt még a rezsicsökkentés részleges eltörléséről, a forint-euró árfolyam alakulásáról. Fontosnak nevezte a családok segítését, de legalább ennyire fontosnak tartja a kisvállalkozókat, akik most veszélyben vannak. Lukács László ehhez kapcsolta még a Dunaferr megszűnésének veszélyét. 

Hírdetés

Az összes szankciót megszavazta! Kéne keresni egy másik kifogást!

Ezzel zárta reagálását Lukács Kászló György, a Jobbik felszólalója.

Lukács László György Jobbik
MTI/Koszticsák Szilárd

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa beszéde elején hazugsággal vádolta meg a miniszterelnököt amikor az inflációról és a szankciókról szólt. 

A választási kampányban azt ígérte, nem lesz adóemelés, miközben 450 ezer KATA-s adózó terhei nőttek azonnal. Abban is hazudott, hogy azt mondta, nem lesznek megszorítások, miközben a gázár a hétszeresére, az energiaárak a kétszeresükre nőttek, a nyugdíjak pedig 9 százalékkal

– tette hozzá Szabó Tímea.

A Párbeszéd képviselője kitért arra is, hogy a rendszerhasználati díj az ötszöröse lett a villamosáram árának, pedig korábban 50-50 százalékot tettek ki egy számlán.

Azonnal csökkentsék a rendszerhasználati díjakat. Összefoglalva, hazudott Orbán Viktor, mert minden választási ígéretét megszegte

– mondta beszéde végén.

Gurmai Zita, az MSZP képviselője szerint Magyarország soha nem látott megélhetési katasztrófa előtt áll.

A miniszterelnök a 4,8 milliós fizetéséből ezt nem érzi, de a kenyér ára egy év alatt 60 százalékkal emelkedett

– hívta fel a figyelmet azzal kiegészítve, hogy a háború helyett a Fidesz-kormány tehet a brutális drágulásról.

Gelencsér Ferenc a Momentum képviselője is azzal kezdte, hogy Orbán és a Fidesz minden szankciót megszavazott. Az ellenzéki képviselő szerint ugyanakkor a szankciók működnek és béke szerinte csak akkor lesz, ha Ukrajna megnyeri a honvédő háborúját a háborús bűnösök ellen.

Gelencsér Ferenc azzal folytatta, hogy a rezsiszámlák hamarosan valósággá válnak a kormányzati propagandával szemben. Ezután úgy fogalmazott, hogy a kormány éppen bedönti a középosztályt. A Momentum elnöke kitért a családokra, akik szerinte tízezrével nem tudják majd fizetni a téli fűtést, vagyis a kormány éppen bedönti a középosztályt


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »