A szamosújvári börtönből kísérték hivatali eskütételre Nagybánya újraválasztott polgármesterét

A szamosújvári börtönből kísérték hivatali eskütételre Nagybánya újraválasztott polgármesterét

Letette hivatali esküjét Catalin Chereches, az erdélyi Nagybánya előzetes letartóztatásban levő polgármestere, akit hétfőn a szamosújvári börtönből kísértek rendőrök az önkormányzati ülésre. A polgármestert még áprilisban vette őrizetbe a román korrupcióellenes ügyészség, többrendbeli megvesztegetés elfogadásának gyanújával.

Előzetes letartóztatása alatt, a börtönből nyerte meg a június 5-i önkormányzati választáson sorozatban a második polgármesteri mandátumát. Győzelme meggyőző volt, megkapta a nagybányai választók több mint 70 százalékának a szavazatát.


Catalin Chereches, Nagybánya előzetes letartóztatásban levő polgármestere

A hétfői eskütétel alkalmából a hivatal előtt mintegy százan fejezték ki szolidaritásukat a polgármesterrel, akit a ceremónia után visszavitték a börtönbe. A választások után Chereches azt is kérte, hogy a nagybányai ortodox katedrálisban tehesse le a hivatali esküt, ezt azonban elutasították

Van polgármester, aki már kapott letöltendőt

A júniusi választások után négy törvényhozó egy törvénytervezetet terjesztett be a román parlamentben, amelynek értelmében kifizettetnék az előre hozott választások költségét az olyan polgármesterekkel, akiket bírósági ítélet akadályoz meg mandátumuk kitöltésében.

Ez főleg azért merült fel, mert alig egy héttel a választások után az erdélyi Déva frissen újraválasztott polgármesterét hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a legfelső bíróság, miután korrupcióért kapott már négyéves felfüggesztett börtönbüntetést.

(MTI)

"Menjenek vissza oda, ahonnan jöttek!" – Putrikat romboltatott le a nagybányai polgármester

Nagybánya polgármestere magasról tesz a rajvédőkre – még a cigányok is hasznosnak tartják a védőfalat

Bukaresti törvényszék: nem diszkrimináció a cigók köré épített nagybányai fal; Gyergyóban kezdődik a kátrányosok "listázása"

Kiüríti a cigánytelepeket a nagybányai polgármester – cigányok helyett diplomásoknak ad lakásokat


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »