A szalézi rendfőnök a békéért és Jemenben eltűnt rendtársáért kér imát

A szalézi rendfőnök a békéért és Jemenben eltűnt rendtársáért kér imát

Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök videofelhívást tett közzé, amelyben arra hívja az egész szalézi családot, hogy nagycsütörtökön, március 24-én imádkozzanak a békéért, és külön is Tom Uzhunnalil szalézi szerzetesért, akit március 4-én Jemenben elraboltak.

Nagycsütörtök kulcsfontosságú pillanata a liturgikus évnek. Nagycsütörtökön Jézus megalapította az Eucharisztiát és a papságot, megkezdte szenvedését, és teljesen átadta magát az Atya akaratának. Ezért az egyház mindig virrasztással és az intenzív ima pillanatival ünnepel ezen a napon.

Éppen ezért, nézve a sok szenvedést a világban, ahol „olyan sok különböző vallású és felekezetű ember igazi vértanúságot szenved”, Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök rendfőnök az ANS szalézi hírügynökség YouTube videocsatornájára feltöltött videóban arra hív mindenkit, hogy „töltsön el egy időt nagyon intenzív imában nagycsütörtökön este, amikor elkísérjük Jézust a a Getszemáni kertbe, a fájdalom és a magány útján”.

„Őszintén remélem, hogy a Szalézi Család az egész világon, és a fiataljaink különböző helyeken és különböző időpontokban egyesülnek ebben az imában a békéért” – teszi hozzá a rendfőnök.

Az egész Szalézi Társaság nevében szólva „kifejezi közelségét és szolidaritását” Uzhunnalil atya családjának, biztosítva őket, hogy szorosan nyomon követi a fájdalmas ügyet, kérve az Urat, hogy adjon Tom atyának „mély békét, amelyet megtapasztalhat bízva az Úr Jézusban”.

A rendfőnök felhívása megtekinthető több mint húsz nyelven – köztük magyarul is – a ANS YouTube videó-csatornáján.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Videó: ANS Agenzia iNfo Salesiana

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »