A szakmai konzílium a védőoltás támogatására szólította fel a politikusokat

A szakmai konzílium a védőoltás támogatására szólította fel a politikusokat

A szakmai konzílium közzétette az interneten a politikusokhoz intézett felhívását. Ebben a szakértők arra kérik az illetékeseket, hogy támogassák a COVID-19 elleni védőoltást, és tegyenek lépéseket az oltási hajlandóság növelése érdekében. A felhíváshoz a nyilvánosság is csatlakozhat. A TASR hírügynökséget a szakmai konzílium tájékoztatta csütörtökön.

A konzílium továbbá felszólította a politikusokat, hogy a világjárvány elleni harcot ne használják fel a politikai céljaik elérésére.

Hírdetés

A szakértők felhívták a figyelmet, hogy az új koronavírus delta variánsa Szlovákiában is terjed, és nagy valószínűséggel ez fogja okozni a harmadik járványhullámot.

„Az oltás csökkenti azoknak a személyeknek a számát, akik kórházi kezelésre szorulnak, tartós szövődményektől szenvednek, emellett csökkenti a COVID-19 betegséggel összefüggő mortalitást is” – hangsúlyozzák a szakértők, akik attól tartanak, hogy olyan alacsony átoltottság mellett, amely Szlovákia sok régiójára jellemző, a harmadik hullám lefolyása nagyon súlyos lesz.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »