A szakértő szerint a hrivnya stabilizálása után csökkent a valutaváltók feketepiaca

Vaszil Horbany pénzügyi szakértő a Főváros Hangja (Голос Столиці) rádióállomás műsorában elmondta, hogy a valuta feketepiacának nagysága a hrivnya árfolyamától változik.

Ukrajnában jelentősen nőtt a hamisított dollár és euró bankjegyek volumene. A hamisítványok minősége annyira magas, hogy azonosítani azokat csak speciális berendezések segítségével lehet.

Vaszil Horbany, az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) tanácsának egykori tagja arról beszélt, miként befolyásolják a nagyszámú hamisítványok a pénzváltók feketepiacát – tudatja a RIA Novosztyi.

A szakértő szerint a hamisítványokról terjedő információ nem befolyásolja a piacot, mert mindig fennáll annak veszélye, hogy hamis bankjegyet kapunk. Szerinte a feketepiac volumene a hrinyva árfolyamától függ. Mára bizonyos mértékig stabilizálódott a helyzet. Amikor leértékelődött a hrivnya, akkor növekedett a feketepiac, amint pedig stabilizálódott a helyzet, csökkent a piac mennyisége – mondta a szakértő.

Amint arról már a KárpátInfo.net is hírt adott, kivonják a forgalomból a hamis 500 hrivnyás címletű bankjegyeket.  A hamisítványok száma még jelentéktelen, emellett a hamis bankjegyek alacsony minőségűek is. A szabálysértők gyakran kihasználják a polgárok tudatlanságát, a hamisított bankjegyekkel általában benzinkutakon és a gyógyszertárakban szoktak fizetni.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Közel egy millió hrivnyát tartalmazó széfet loptak el egy valutaváltóbólNem lesz szükség személyigazolványra a valutaváltáshozValutaváltót raboltak ki KijevbenBezárják a valutaváltó helyeketRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: valutaváltás, ukrajnai hírek, Ukrajna, gazdaság, ukrán gazdaság, valutaárfolyam, pénzhamisítás, hamisításForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »