A szabadságpárti jelöltet látták a legmeggyőzőbbnek az osztrák államfőjelöltek televíziós vitájában

Norbert Hofert, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltjét látták a legmeggyőzőbbnek a nézők az ausztriai államfőjelöltek vasárnap este zajló televíziós vitájában – derül ki az OGM közvélemény-kutató felméréséből

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az ötszáz néző részvételével folytatott kutatás szerint Hofert a megkérdezettek 26, a független Irmgard Grisst pedig 24 százaléka találta meggyőzőnek. A Zöldek pártja által támogatott Alexander Van der Bellen 16, az egykori szociáldemokrata miniszter, Rudolf Hundstorfer 12, míg a néppárti jelölt, Andreas Khol 12 százalék szerint vitázott hitelesen. Richard Lugner építési vállalkozó a Puls 4 csatornán sugárzott vitaműsor nézőinek két százalékát győzte meg.

A nemzetközi diplomáciai életben a nézők szerint a független jelölt jobban megállná a helyét, mint a szabadságpárti, azonban Hofert közelebb érzik magukhoz a választók, mint a szociáldemokrata jelöltet.

Norbert Hofer szelíd megjelenése és szilárd véleménye pozitív meglepetést okozott a válaszadóknak – magyarázta az eredményeket a közvélemény-kutató cég vezetője, a biztosan vérosztrák Wolfgang Bachmayer.

Az intézet vezetője szerint a témák is kedveztek Hofernek, hiszen a pártja által leginkább hangsúlyozott kérdésekről kellett beszélnie, vagyis a menekülthelyzetről, az uniós határvédelemről vagy a Törökországgal kötött uniós megállapodásról.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »