A svédek nem kérnek a cigány koldusokból

Egy új felmérés, amelyet a Sifo készített azt mutatja, hogy a svédek 50 százaléka ért egyet azzal, hogy törvényellenessé nyilvánítsák a kéregetés. A lakosság 27 százaléka viszont ellenzi az ötletet, 23 százalékuk pedig nem tudta eldönteni, hogy melyik oldalon áll.

Magyar Menedék - Sitchin

“A javaslat kialakult frusztrált helyzetre reagál”- mondta Åsa Regnér, a gyermekekért, az idősekért és a nemek közötti egyenlőségért felelős miniszter a Svenska Dagbladet újságnak.

A felmérés a válaszadók politikai preferenciáit is figyelembe vette. A Svéd Demokraták támogatóinak 90 százaléka ért egyet a kezdeményezéssel. A Mérsékelt Párt szavazónak már csak a 70 százaléka áll ki a javaslat mellet. A legkevésbé a Zöld Párt és a Baloldali Párt szavazói támogatják a kezdeményezést, a szimpatizánsoknak csak 7-8 százaléka ért egyet a javaslattal.

Ritkán lehetünk tanúi ilyen szintű különbségnek a szavazók között.” – mondta a kutatás egyik vezetője.

A felmérést a Sifo készítette áprilisban 1360 ember bevonásával.

A kéregetők száma az elmúlt években meredeken emelkedett. Egy tanulmány szerint körülbelül 4000 európai bevándorló él valamelyik északi országban és sokan közülük az utcán koldulnak.

Korábban a Svéd Szociáldemokraták és a Zöld Párt eltörölték a kéregetés tiltását célzó törvényt.

A kéregetés más országokban is gondot okoz. Olaszország egyik városban például pénzbírságra számíthatnak azok, akik pénzt adnak a koldulóknak.

(TheLocal)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »