A svédek maguk se tudják, hányan élnek az országukban

A svéd statisztikai hivatal maga jelezte, hogy nem tudja pontosan megmondani, hány ember van az országban, mivel felméréseik csak az adózó állampolgárokat regisztrálják, és nem számolnak az illegális bevándorlókkal. A svéd statisztikai hivatal (SCB) jelentése szerint jelenleg mintegy 10,35 millió állampolgár él az országban, azonban ez a szám korántsem pontos, ahogy azt maga a szervezet is elismerte.

Az SCB az adatait nem házalós népszámlálók, de nem is levelezés útján nyeri, hanem a svéd adóügynökség nyilvántartásából, ami tehát nem számol az országban tartózkodó, de adót nem fizető lakossággal – tájékoztat a V4NA Hírügynökség. Marie Lidéus a hivatal statisztikai vezetője nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a népességi statisztikákban csak azok szerepelnek, akik kifejezetten regisztrált lakhellyel rendelkeznek, de a regiszterek nem mutatják azokat, akik nem. A problémát az jelenti, hogy az országban egyre többen élnek a „társadalmon kívül”.

Hírdetés

Ők egyrészt azok a fiatalok, akik a szüleik lakcímén vannak bejelentve, de már elköltöztek, mert más városban tanulnak. Komolyabb mértékben torzítja a statisztikát az illegális migránsok száma. Jelenleg nem lehet tudni, hogy hányan tartózkodnak illegálisan az országban vagy esetleg több különböző név alatt. Januárban a rendőrség egy olyan bevándorlót fogott el, akit 10 különböző bűntény miatt köröztek, de nagyon nehezen tudták kézre keríteni, mert hét különböző személyazonossága volt bejegyezve.

A hatóságok jelenleg a személyes népszámlálásban gondolkodnak, mivel számos „érzékeny területen” rendkívül nehezen mérhető a lakosok száma. Az adóhivatal szerint mintegy 119 ezer ember van rossz lakcímre regisztrálva, és feltételezi, hogy ennél sokkal többen vannak, akik sehova sincsenek bejelentve.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »