A svéd migrációs miniszter raportra hívja a magyar nagykövetet, mert nem tudnak visszaküldeni ezer betolakodót

A svéd migrációs miniszter raportra hívja a magyar nagykövetet, mert nem tudnak visszaküldeni ezer betolakodót

A svéd kormány tiltakozik amiatt, hogy Magyarország nem hajlandó fogadni Svédországból azokat a menedékkérőket, akiket Magyarországon regisztráltak. Stockholm pénteken bejelentette, hogy evégett a jövő héten bekéretik a külügyminisztériumba a magyar nagykövetet.

Morgan Johansson, a migrációs ügyek minisztere (!) a TT sajtóügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy Magyarország a területén regisztrált menedékkérők fogadásának elutasításával megszegi a dublini egyezményt, amelyhez csatlakozott, és amely lehetővé teszi, hogy a tagországok visszaküldjék a menedékkérőket abba az európai uniós tagországba, amelybe először beléptek.

“Minden országnak be kell tartania a közös szabályokat, különben nem lehetnek tagok. A jövő héten behívatom a magyar nagykövetet, és közlöm ezt vele” – jelentette ki Johansson.

A 2015-ös európai migránsáradat szétfeszítette a menedékkérelem uniós jogi kereteit, a Dublini Rendeletet, és bizonyos EU-tagországoknak – főleg Görögországnak, Olaszországnak és Magyarországnak – sokkal nagyobb terhet jelentett, mint másoknak.

Svédországban a hatóságok szerint valamivel több mint ezer olyan menedékkérő van, akit vissza akarnak küldeni Magyarországra, és több mint 152 ezer olyan, aki a skandináv országban várja menedékkérelme elbírálását. A 9,8 milliós ország tavaly 163 ezer kontinenshódítót fogadott be, a lakosság számához viszonyítva a legtöbbet Európában.

Svédország július 20-án új, a jelenlegihez képest (de csakis ahhoz képest) szigorúbb "menekültügyi" szabályokat léptetett életbe, és ez is csak azokra vonatkozik, akik 2015. november 24. után adták be menedékkérelmüket. Eszerint a hatóságok a következő három évben csak ideiglenes tartózkodási engedélyt adhatnak ki a "menekülteknek", és a családegyesítést is korlátozzák. A szabályozás alól kivételt képeznek az EU-tagállamok között kvóták alapján elosztott betolakodók. Emberjogi álarc mögé bújt felforgató szervezetek élesen bírálták még ezt a haszontalan új szabályozást is.

(MTI nyomán)

A kontinenshódítók miatt felborul a nemek aránya

Kontinensfoglalók követelőztek Stockholmban

Egy halálra ítélt nemzet: Svédország zsidó felforgatása


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »