A SRI többször szólt, hogy baj van a Hexi Pharmával

Az elmúlt hat évben a SRI négy tájékoztatót küldött arról, hogy a kórházakban használt fertőtlenítőszerek nem megfelelő minőségűek – derült ki a SRI-t felügyelő parlamenti bizottság jelentéséből. A titkosszolgálat az egészségügyi minisztériumot, a Kolozs és a Vrancea megyei tanács elnökét és a Kolozs megyei prefektust tájékoztatta arról, hogy a kórházakban használt fertőtlenítőszerekkel, köztük a Hexi Pharma által forgalmazottakkal komoly problémák vannak, mivel azok nem elég hatékonyak.

A 2011 és 2016 közötti időszakban a SRI összesen 115 tájékoztatót küldött kórházi fertőzésekkel kapcsolatosan. Ezeket a dokumentumokat az államelnökök, a miniszterelnökök, a képviselőház és a szenátus elnökei, az egészségügyi miniszterek kapták meg. Ugyanakkor további 388 jelentést küldött a prefektusoknak és a megyei tanácsok elnökeinek.

A Hexi Pharma cég által forgalmazott fertőtlenítőszerekkel kapcsolatos észrevételeiket a a már említettek mellett elküldték a hatóságoknak is, akiknek arra hívták fel a figyelmét, hogy a cég monopolhelyzetben van a fertőtlenítőszerek beszállítása terén, annak ellenére, hogy az nem tartja be a közbeszerzési előírásokat. (hotnews)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »