A spekulációk hajtják az Est Mediát

Teljesen üres, ám jól megalapozott tőzsdei infrastruktúrával rendelkező cégként várja az új befektetőt az Est Media – mondta a Trend FM-nek Balázs Csaba, a társaság egyetlen munkatársa, egyik nagytulajdonosa. Arról, hogy az új tulajdonos milyen vagyonelemeket hoz a cégbe, és mi lesz a társaságnak a vagyonkezelésen túl a tevékenységi köre, egyelőre csak spekulációk léteznek.

Andy Vajna nemrég 5 százalék feletti részesedést szerzett a cégben, így logikus lenne, ha a jókora médiaportfólióval rendelkező üzletember ebbe az irányba tolná a társaságot.

Balázs Csaba, az Est Media egykori elnök-vezérigazgatója szerint minden esetben meg kell vizsgálni, hogy például állami licenccel vagy frekvenciával rendelkező vállalatnak, így például a TV2-nek lehet-e tulajdonosa tőzsdei vállalat. Az elkötelezettség nagyságrendjétől függ, hogy az új nagytulajdonos bele kíván-e szólni a társaság életébe:

Hírdetés

ha növeli részesedését, akkor nyilván nagyobb beleszólást szeretne.

Az árfolyam-reakció, valamint a közel 20 milliárd forintos piaci értékeltség a fokozott befektetői várakozásokat tükrözi, Balázs Csaba szerint Andy Vajna a szórakoztatóiparban dolgozott eddig, és nem az évszázad átveréseiben, ezért nem lehet az a célja, hogy egy tőzsdei infrastruktúra meghekkelésén keresztül jusson pénzhez.

Jó hír, hogy spekulánsok pörgetik a részvényt, hiszen hajlandók kockázatot vállalni, és nem otthon ülnek, várva a következő munkanélküli-csekket. Balázs Csaba hangsúlyozta, nem tervez eladni részvényeket, olyan lehetőségként tekint a cégre, mint a korábbi sikertörténetekre a hazai parketten.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »