A spanyolok beperelik a FIFA-t a 48 csapatos vb miatt

Nem egyeztettek velük, és ezt nem hagyják annyiban. A legnagyobb klubok edzői is fortyognak.

A spanyol szövetség egyik vezető tisztségviselője a Sky Sportnak kedden megerősítette, hogy bíróság elé viszik a FIFA keddi döntését, amellyel 32-ről 48-ra emelték a csapatok számát a 2026-os világbajnokságon. Az illető hangsúlyozta, minden követ megmozgatnak, hogy a határozatot visszavonja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség. „Nem vagyunk boldogok, vizsgáljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel visszavonható a mostani döntés. A játékosok terheit növeli a FIFA, de ezt senki nem egyeztette velünk” – hangsúlyozta a szövetségi munkatárs.

Gianni Infantinóval, a FIFA elnökével egyébként nemcsak a spanyol szövetség vezetői, de a hírek szerint a többi topliga (német, olasz, angol) prominensei is közölték korábban, hogy elvárják, üljön le velük átbeszélni a vb-létszám emelését illető problémákat. A spanyolok most elmondták, ilyen megbeszélés nem történt.

A FIFA-döntést követően Karl-Heinz Rummenigge, az ECA (európai labdarúgóklubok szervezete) egyik vezetője elmondta, a játékosok, különösen a válogatott labdarúgók elfogadhatatlanul sok mérkőzést játszanak, így ők visszautasítják a kezdeményezést. A német szövetség feje, Reinhard Grindel, Joachim Löw német kapitány, Carlo Ancelotti, a Real Madrid és Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője is azon a véleményen van, hogy üzleti döntés született, amely nem veszi figyelembe az amúgy is túlterhelt játékosok érdekeit, sem azt, hogy a határozat felhígítja a vb mezőnyét.

A 48 csapatos vb részleteiről itt írtunk bővebben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »