A spanyol kormányfő szerint tragédia, katasztrófa, Európa lerombolása lenne Le Pen győzelme

Ha a "radikális jobboldali" Marine Le Pen győz a francai elnökválasztáson, az maga lesz a tragédia – jelentette ki a spanyol miniszterelnök az Ondacero nevű rádióadónak nyilatkozva csütörtökön.

“Gondolni sem szeretnék erre. Katasztrófa lenne. Európa lerombolását jelentené” – fogalmazott Mariano Rajoy, aki arról beszélt, hogy milyennek képzeli azt az Európát, ahol a például Franciaországot Marie Le Pen, Németországot az Alternatíva Németországnak (AfD), Olaszországot pedig az Északi Liga nevű párt irányítaná.

Hírdetés

A kormányfő ugyanakkor úgy vélekedett, hogy mindez nem fog megtörténni. Hangsúlyozta, hogy a francia elnökválasztáson Francois Fillon konzervatív elnökjelölt győzelmére számít. Meggyőződését fejezte ki, hogy a szeptemberi német parlamenti választásokon győzelmet aratnak az Angela Merkel kancellár vezette konzervatívok. Ez kulcsfontosságú Európa jövője szempontjából – tette hozzá.

Mariano Rajoy kijelentette: "a populizmus semmi másra nem szolgál, minthogy szegénységet és megosztottságot generáljon".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »