A soviniszta Korčoknak megint nem tetszik a magyar valóság

A soviniszta Korčoknak megint nem tetszik a magyar valóság

A liberális, magyargyűlölő soviniszta Ivan Korčok (SaS) ismét kimutatta foga fehérjét. A szlovák külügyminiszternek ezúttal az nem tetszett, hogy a magyar kormányzat hivatalos képviselői milyen formában jelezték, hogy a Felvidékre utaznak.

Konkrétan Potápi Árpád János Facebook-bejegyzése vágta ki a biztosítékot a soviniszta miniszternél. Azon ugyanis a nemzetpolitikai államtitkár – hol máshol, – mint Magyarország történelmi térképe előtt fotózkodott.

Trianon óta tudjuk, hogy a nemzet és az ország határai nem esnek egybe. Így Magyarország történelmi térképe tökéletes illusztrációja annak a területnek, melyet a nemzetpolitikai államtitkárnak kötelessége lefedni. Elvégre magyarok Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Szerbiában, stb. is élnek.

Aki ebben problémát lát, az szűklátókörű, korlátolt és magyargyűlölő. Pont, mint Ivan Korčok.

  Az államtitkár úr továbbra is a múltban él. Az, hogy Magyarország állami tisztségviselője szlovákiai látogatását úgy jelenti be, mint egy felvidéki látogatást Nagy-Magyarország térképe előtt ülve, egy újabb példája annak, hogy a magyar fél figyelmen kívül hagyja ismételt felhívásainkat a kölcsönös empátiára, amely a szomszédsági kapcsolatokban fontos.   Evidens, hogy a Nagy-Magyarország-térkép az államtitkár úr számára fontos üzenet a szlovákiai állampolgárok felé, hogy továbbra is a múltban él. A külügyminisztérium ennek ellenére nem hagy fel elhivatottságával, hogy a kapcsolatainkért megtegyük a lehető legtöbbet, és a jelenkorra fókuszáljuk őket, ahogy azt nemrég Budapesten Szlovákia és Magyarország diplomáciájának vezetői, Ivan Korčok és Szijjártó Péter bemutatták.

Hírdetés

– áll a szlovák külügyminisztérium reakciójában, mely a fenti térkép megjelenése után született.

Korčok ezzel csak azt bizonyította újfent, hogy nem ismeri saját országa történelmét, liberálisként pedig kirekesztő, másokat nem elfogadó politikát folytat.

Kövér László házelnök és Potápi Árpád János mindenesetre jól érezték magukat itthon, a Felvidéken. A fórumukról szóló beszámoló ITT  olvasható.

A soviniszta Korčok részéről nem ez az első magyarellenes hangulatkeltés. Korábban Kövér László somorjai látogatása kapcsán küldött diplomáciai jegyzéket Szijjártó Péternek.

A soviniszta Korčok nekiment Kövérnek a kitelepítések és a Beneš-dekrétumok miatt

Király Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »