A sötétbe borult Kecskeméten nagyon kíváncsiak az OLAF Elios-jelentésére

Egymilliárd forintért cserélte le a közterületi lámpákat Kecskeméten a korábban a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Innovatív Zrt. még 2014-ben, de a lakók elégedetlenek, több fényt szeretnének – számolt be a HírTV. A gyengének érzékelt közvilágítás miatt veszélyesebb lett gyalog és kerékpárral közlekedni: a városban tavaly novemberben és decemberben legalább tíz gyalogosgázolás történt, amiért a helyiek több esetben is a gyenge közvilágítást okolták.

Király József MSZP-s önkormányzati képviselő azt szeretné, ha független szakértő vizsgálná meg, elegendő-e a fényerő – saját mérései ugyanis azt mutatják, hogy nem. Erre a fideszes városvezetés ígéretet is tett, de azóta sem történt semmi. Falusi Norbert LMP-s képviselő pedig az Elios szerződésére és a közbeszerzési dokumentumokra lenne kíváncsi, de annak nagyobb részét titkosították. „Többször kértük a városvezetést, hogy végezzen korrekt vizsgálatot a ledlámpák ügyében, hiszen a város lakosai érzik, hogy a kecskeméti világítással valami komoly probléma van” – mondta Falusi.

Hírdetés

http://mno.hu/

Az ellenzéki képviselők kíváncsian várják a Csalás Elleni Európai Hivatal, az OLAF vizsgálatát az Elios kövilágítási projektjeivel kapcsolatban. Mint arról beszámoltunk, az OLAF súlyos csalás gyanújára figyelmeztette a magyar államot a Elios-közbeszerzések ügyében: okkal feltételezhető, hogy az uniós forrásból megvalósult közvilágítás-fejlesztéseknél kifejezetten Tiborcz cégére írták ki a közbeszerzéseket. Bár az OLAF-jelentést a kormány nem hajlandó nyilvánosságra hozni, de a Pest Megyei Főügyészség hétfőn elrendelte a nyomozást az ügyben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »