"A sorosozás, migránsozás vagy a brüsszelezés volnának az orbáni kereszténydemokrácia építőkövei?"

"A sorosozás, migránsozás vagy a brüsszelezés volnának az orbáni kereszténydemokrácia építőkövei?"

Gyöngyösi Márton Facebook-posztban reagált a miniszterelnök által csütörtökön tartott rendhagyó kormányinfóra. Mint mondja, Orbán Viktornak igaza van abban, hogy „a május 26-i európai parlamenti választásoknak minden eddiginél nagyobb tétje lesz, és hogy Európában körvonalazódik néhány olyan konszenzus, amely neki aligha tartogat sok jót.”

Ám míg a kormányfő valamiféle migrációpárti egyetértésről beszél, a Jobbik elnökhelyettese és külügyekkel foglalkozó politikusa szerint a két valóban körvonalazódó egyetértés nagyjából a következő:

 • az első, hogy pár marginális elmeháborodotton kívül ma már senki sem szeretné támogatni az illegális migrációt Európában.
 • A másik, hogy pár marginális elmeháborodotton kívül senki sem hisz Orbán Viktor alternatív valóságában.
 • A politikus úgy látja, hogy „Orbánt ma Európa vezető politikusai egy hisztis óvodásnak tartják, akinek eddig ugyan elég volt időnként rácsapni a kezére, később nevelési tanácsadóhoz küldték, most viszont egyre komolyabban el kell gondolkodni, hogy kicsapják az ovis csoportból.”

  „Május 26. valódi tétje az, hogy Magyarország maradhat-e az európai közösség teljes jogú tagja, vagy Orbán Viktor elindítja azon az úton, mely szépen lassan kivezet minket az Európai Unióból”

  Hírdetés

  – írja Gyöngyösi, akinek kétsége sincs afelől, hogy Orbán mindent megtesz azért, hogy hatalmon maradjon, és a több százmilliárdos büntetést, ami Magyaroroszágra vár a hóbortjai miatt, nem ő, hanem a magyar emberek fogják megfizetni.

  A politikus kitért a baloldali pártokkal való együttműködésre is. Szerinte, „ha a miniszterelnöknek nem túl nagy ár a demokratikus intézmények elfoglalása, a hatóságok bunkósbotként való üzemeltetése, a dolgozók rabszolgasorba taszítása, akkor nekem sem kell, hogy nagy ár legyen, hogy ezek ellen az intézkedések ellen együttműködhessek olyanokkal is, akikkel egyébként sok mindenben nem értek egyet.”

  A Jobbik ideológiáját és irányvonalát egyértelműen lefektették programjukban, amit a Fidesz háza táján továbbra sem találhatunk.

  „A sorosozás, a migránsozás, vagy a brüsszelezés volna az? Ezek volnának az orbáni kereszténydemokrácia építőkövei? Vagy a diszkrét összekacsintás egy olyan párttal, amely fizikai erőszakkal fenyeget meg tüntetőket?”

  – utal a Bede Zsoltot pajzsára emelő kormánypárti médiára Gyöngyösi, aki azzal zárja sorait, hogy

  „megírhatja az összes lakájmédia, hogy (a miniszterelnök-szerk.) kolostorba helyezte irodáját, a valóság az, hogy azt az épületet az elmúlt 200 évben senki nem kolostorként ismerte. Hanem úgy, hogy Budai Várszínház. Szerintem ez sokkal inkább illik a kormányzásához.”


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »